Junior Prima Díj – A jövő ösztönzése

A szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek felemelése éppen olyan fontos küldetés a Prima Primissima számára, mint az értékes életművek elismerése. A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni.

Legjobbnak lenni - ez nem csupán egy élet munkáját és tapasztalatait felhalmozó ember kiváltsága. Kiemelkedni már korán, különleges tehetséggel is lehet, amelyet szorgalmasan ápolva, a tudást fejlesztve később a jövőt formáló erővé érhet a jól használt adottság.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat. A díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, az Il Bacio Di Stile a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, az FHB Bank pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

„Társadalmunknak hasznos tevékenységgel tehetünk a saját világunkért, annak gazdagításával, többé, szebbé tételével építhetjük közös jövőnket. Ezért csatlakozott bankunk öt éve társalapítóként a Prima Primissima Alapítványhoz, ezzel is eleget téve az önként vállalt feladatnak." - köszönti a 2014-es év díjazottjait a színház- és filmművészet kategóriát támogató Dr. Spéder Zoltán, FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A kategória zsűri tagjait idén is az előadó-művészet legkiemelkedőbb szakemberei közül válogatták össze: Bálint András színművész, Balogh Andrea marketingszakértő, Eszenyi Enikő színművész, rendező, Káel Csaba film- és operarendező, Molnár Piroska színművész és Orlai Tibor színházi producer alkotja a válogatókat.

A színház- és filmművészet területén Junior Prima díjazottjai közt számtalan, a Fidelio oldalairól is ismerős művészt találunk, így például 2008-ban Érdi Tamás zongoraművészt, Jordán Adél színművészt, Keresztes Tamás színművészt, Oláh Zoltán balettművészt, 2010-ben Bata Éva színművészt, Felméry Lili balerinát, Izsák Lili díszlettervezőt. Mások mellett 2011-ben Göttinger Pál rendező, Ötvös András színművész, 2012-ben Fekete Ádám dramaturg-szerző, Radnay Csilla színművész, 2013-ban pedig Keresztes Gábor zeneszerző és Réti Adrienn is a megtisztelő díj tulajdonosai lettek.