Mindenütt jó


MIKOR
Okt 5., 19:00
Kezdés: Okt 5. , befejezés: Okt 10.
minden nap

HOL
Szemlő-hegyi-barlang 1025 Budapest Pusztaszeri út 35.

ELÉRHETŐSÉG
www.placcc.hu


Különleges helyszínen, a budai Szemlő-hegyi-barlangban mutatja be legújabb rendhagyó produkcióját a Soharóza Kórus. Az énekesek a tehetséges fiatal rendező, Göttinger Pál elképzelései alapján mozognak és improvizálnak, miközben a nézők a gyönyörűen megvilágított cseppkövek között sétálnak. A Mindenütt jó című előadás október 5-10. között látható a PLACCC Fesztiválon.
A Mindenütt jó egy kórus-improvizáción alapuló zenei anyag, a Soharóza Kórus által kifejlesztett sajátos énektechnikákkal készített koncert. Az előadás a talált helyszín és a nyelv köré szerveződik, amelyek a saját határaikat feszegetve önállóan és szabályozhatatlanul alakulnak. A budai Szemlő-hegyi-barlang az ismert város, a nap mint nap bejárt útvonalak alatt húzódó ismeretlen világ. A kórus-improvizációk beépülnek a barlang speciális tereibe, ugyanakkor „otthonosan berendezkednek” egy speciális nyelvi közegbe is. E „talált” nyelv szavait vagy fordulatait nem feltétlenül ismerjük lexikálisan, de a kifejezések hangzása, ereje, zenéje képes mozgásba hozni a fantáziánkat. Egy ismeretlen magyar nyelv ez, sosemvolt vagy eldugott helyeken önállóan tenyésző szleng – mégis kódolható, utánozhatatlan, mindenkinek a sajátja. A kórus-improvizációk nyelvi alapanyagát Juhász Kristóf, a Szputnyik Hajózási Társaság szövegírója állítja össze Nyelvész Józsi, a szleng.blog.hu szerkesztőjének gyűjtése alapján.
Előadások: október 5-10. 19.00 és 20.30
Tudnivalók: A barlangban egész évben 12 fok van, helyenként a boltozatról csepeg a víz, ezért megfelelő ruházat és sétára alkalmas cipő ajánlott.

Online jegyrendelés: www.placcc.hu , www.jegy.hu
Jegyárusító helyek: InterTicket hálózat, Vista Utazási iroda (1061 Budapest, Andrássy út 1.)