Kapa kezdi az évadot a Bárkában

2009 szept. 04 12:09
Mindenekelőtt egy mai program: Józsefvárosi Napok megnyitója: ma este, 18 órakor a Bárkán.

Évadnyitásként a hétvégén (szept. 4-5-6-án) Józsefvárosi Napok lesznek az Orczy kertben és a színházban. Boban Markovic - Rúzsa Magdi, Póka Angéla, Parno Graszt, Alma koncert és egyéb gyerekprogramok, a Weiner Szász kamaraszimfonikusok a Szent József templomban. Megnyitó: MA!, péntek, 18.00-kor a színházban, ahol Haydn és Mozart címmel komolyzenei koncertet hallgathatnak az idelátogatók. Minden program ingyenes! Sok szeretettel várunk mindenkit!

Mucsi Zoltán főszereplésével indul aztán a színházi évad a hónap közepén, hiszen egymás után 3 darabban is láthatja közönségünk, rögtön szeptember 15-én, kedden, 19 órakor a Tengeren című előadásban, Ilyés Róbert, Kálid Artúr, Gados Béla és Dévai Balázs mellett. A Tengerent egy kortárs ír szerzőnek köszönhetjük, Conor McPhersonnak, aki Londonban két különböző színházban is felkérést kapott, hogy rendezze meg saját darabját, mindig óriási sikerrel és díjesővel. A Bárkában a fiatal Göttinger Pál rendezését élvezhetjük.

Két nappal később, szeptember 17-én, csütörtökön, 19 órakor Mucsi De Sade márki alakítását nézhetik meg, a De Sade pennája című előadásában (írta Doug Wright), Szabó Máté rendezésében. Kapa mellett Seress Zoltán, Telekes Péter, Spolarics Andrea, Parti Nóra és Kardos Róbert szerepel. Megtudhatjuk ki volt ez az ember, akinek a nevéből a szadizmus szó keletkezett, aki élete nagy részét börtönben töltötte és személyét mind a mai napig borzongató homály övezi. Az izgalmas és teljesen újszerű játéktér és nézőtér is hozzájárul, hogy egy teljesen új színházi élménnyel gazdagodjanak nézőink.

Ismét 2 nappal később, szeptember 19-én, 19 órakor Mucsi Zoltán Scherer Péterrel és Szikszai Rémusszal 239. (!) alkalommal játszik Mrożek darabjában, amit 10 éve műsoron tart a színház. A Mulatság a színház egyik legsikeresebb, több díjat nyert és a legtöbb helyen járt előadásunk, talán ezért külön nem is kell bemutatni.

Szeptember 19-én Kapa egyébként napközben megtalálható lesz az Évadnyitó Színházi Fesztiválon, az Andrássy úti Bárka kikötőben. Bográcsban ebédet főz minden kedves odalátogatónak, ahol egyébként adományokat gyűjtünk a karácsonyi gyerekprogramunkhoz, amelyet rászoruló gyerekeknek fogunk rendezni másodszorra a színházban. Továbbá lesznek gyerekprogramok, nyereményjátékok, este 20 órakor a Piaf Piaf című előadásunkból dalok hangzanak el a színpadon.