Kihirdette 2024/25-ös évadát a Thália Színház

Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadokterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Rendhagyó módon egy Facebook poszt keretében hirdette meg 2024/25-ös évadát a Thália Színház, a Nagymező utcai teátrum három nagyszínpadi és négy kamaraelőadással készül a következő szezonra, amelyet a Visszatérések évadának neveztek el.

A bemutatók sorát szeptember 27-én a Madám Bizsu című komédia nyitja meg, a Télikertben látható előadás címszerepét a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Molnár Piroska alakítja. Göttinger Pál szerzőként és rendezőként is jegyzi az előadást, amelynek próbafolyamata már ebben az évadban kezdetét veszi.

Október 12-én ismét egy Feydeau-darabbal bővül a Thália repertoárja, a szinte már a teátrum háziszerzőjének számító francia drámaíró 1906-os A hülyéje című szerelmi bohózatát Kelemen József főrendező értelmezésében láthatják majd a nézők. A nagyszínpadi produkcióban színpadra lép mások mellett Katona Péter Dániel, Hevesi László, Czakó Julianna, Jámbor Nándor és Jaskó Bálint is. Az ősz folyamán különleges vendégművész csatlakozik a Thália társulatához, ugyanis a november 22-én debütáló Tóték című előadás főszerepét Mucsi Zoltán játssza majd. Örkény István mindenki által ismert klasszikusának ősbemutató 60 éve volt a Nagymező utcai játszóhelyen, így a mostani, a Nézőművészeti Kft.-vel koprodukcióban készülő előadás „hazatér”, a Thália Télikert ad neki otthont. December 7-től lesz látható Vernard Slade Romantikus Komédia című vígjátéka, Szervét Tibor rendezésében mások mellett Zayzon Zsolt, Sóvári-Fehér Anna, Mózes András, Udvarias Anna, Gubás Gabi és Tóth Eszter szórakoztatja majd a nézőket a nagyszínpadon.

Valentin napon debütál a Bűnözőzsenik című darab a Thália Télikertben, George F. Walker Magyarországon eddig még sosem játszott vígjátékát a társulat vezető színművésze, Zayzon Zsolt rendezi. A maffia világában játszódó történet főbb szerepeiben Bede-Fazekas Szabolcs, Katona Péter Dániel, Csarnóy Zsuzsanna, Domokos László és Kövesi Csenge lesznek láthatók. Februárban tartják az utolsó nagyszínpadi bemutatót is, Ray Cooney A miniszter félrelép című bohózatát Tasnádi Csaba állítja színpadra. Az ikonikus karaktereket ezúttal Görög László, Vida Péter, Gubás Gabi, Szabó Győző, Tamási Zoltán, Szabó Erika, Udvarias Anna és Szervét Tibor keltik életre. Az évad utolsó bemutatója ismét a Télikertre jellemző markánsabb művészeti vonalat képviseli, Friedrich Dürrenmatt A csendestárs című drámáját Szikszai Rémusz értelmezésében láthatjuk majd április 25-től. Az előadást Görög László, Jaskó Bálint, Bede-Fazekas Szabolcs, Czakó Julianna, Tamási Zoltán, Jámbor Nándor és Mózes András játszák.

A 2024/25-ös évadban visszatér a társulathoz Szabó Erika ás Tóth Eszter, továbbá új tagként csatlakozik Sóvári-Fehér Anna, aki eddig szakmai gyakorlatát töltve lépett a közönség elé több előadásban is, továbbá Katona Péter Dániel.

A Thália Színház 2024/25-ös bemutatói:

Nagyszínpad:
Georges Feydeau: A hülyéje (r.: Kelemen József)
Bernard Slade: Romantikus Komédia (r.: Szervét Tibor)
Ray Cooney: A miniszter félrelép (r.: Tasnádi Csaba)

Thália Télikert:
Göttinger Pál: Madám Bizsu (r.: Göttinger Pál)
Örkény István: Tóték (r.: Kovács Lehel)
George F. Walker: Bűnözőzsenik (r.: Zayzon Zsolt)
Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs (r.: Szikszai Rémusz)