Fesztivál a színházban: Határvonalak

A sokszínűség jegyében rendezi meg immár második alkalommal a Weöres Sándor Színház a Határvonalak Színházi Fesztivált május 30-tól június 2-ig (csütörtöktől vasárnapig).

Az eseményről sajtótájékoztatón számolt be szerdán Horváth Soma, kultúráért is felelős alpolgármester, Szabó Tibor, a WSSZ direktora és Németh Károly, a társulat produkciós menedzsere. A Határvonalak szervesen illeszkedik a népszerű Érezd Szombathelyt! programsorozatba.

A Radnóti Színház A vége című produkcióval vendégeskedik; Mikó Csaba írta Bartis Attila regényéből, rendezője Nagy Péter István, aki a WSSZ Művészeti Tanácsának a tagja. A nagysikerű Gyévuska című zenedráma az ő nevéhez fűződik. Borbély Szilárd Akár Akárki című alkotását a Forte Társulat mutatja be Horváth Csaba rendezésében. Ő is oszlopos tagja a WSSZ Művészeti Tanácsának; a fergeteges Hegedűs a háztetőn musicalt ő vitte színre. A Fitos Dezső Társulat táncszínházi előadásának a címe: Taven Baxtale! Legyetek szerencsések! Formai és művészi sokszínűséggel mutatja be a cigány néphez kapcsolódó mesterségeket. Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő és Fitos Dezső. Vecsei H. Miklós és csapata Cseh Tamás történeteit és dalait hozza el. Légrádi Gergely Fekete-fehér című monodrámáját Göttinger Pál játssza, a rendező Ujj Mészáros Károly.

Irodalmi beszélgetés is lesz – „savariai” költőkkel – Weöres Sándor vershagyományáról és szombathelyi kötődésről. A WSSZ JátsszMa Diákstúdió Az egy tojásból minden lehet című parádés évadelőadását Németh Gyöngyi rendezésében láthatjuk. A „Pop up” kiállítás sorozat tárlatai naponta frissülnek. A hagyományos Holdbeli csónakos díjátadó gálát az ezerszínű Sipos László Márk rendezi.


Szenkovits Péter