Idén is megrendezik a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházba: május 30. és június 2. között hat színházi előadást tekinthetnek meg a nézők, valamint irodalmi beszélgetést és díjátadó gálát is tartanak.

A Határvonalak Színházi Fesztiválon különböző színházi formákat kívánnak megmutatni az érdeklődőknek, a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is segítségül hívó színpadi produkciókig. A fesztivál egyik kiemelkedő eseménye annak a tavasztól őszig tartó, Érezd Szombathelyt! elnevezésű, kulturális, idegenforgalmi és gasztronómiai rendezvényeket felvonultató sorozatnak, amelyet még 2020-ban indítottak a város önkormányzatának kezdeményezésére és támogatásával.

A Határvonalak Színházi Fesztivál nyitónapján a WS diákstúdiósai Örkény István egyperceseiből adnak elő a stúdiószínpadon. Ugyanezen a napon egy Vecsei H. Miklós által írt és rendezett esten Cseh Tamásra emlékeznek életének és dalainak felidézésével a nagyszínpadon, a színház Krúdy klubjában pedig Weöres Sándor verseiről és szombathelyi kötődéséről folytatnak irodalmi beszélgetést. Május 31-én a közönség a Fitos Dezső Társulat Legyetek szerencsések! című táncszínházi előadását láthatja, amely a hajdan vándor életmódot folytató cigánysághoz köthető mesterségeket mutatja be a tánc sajátos eszközeivel. Szintén aznap a Márkus Emília teremben mutatják be Légrádi Gergely Fekete-fehér című monodrámáját Göttinger Pál előadásában, Ujj Mészáros Károly rendezésében. Június 1-jén a nagyszínpadon a Radnóti Színház művészeinek előadásában mutatják be A vége című darabot, amelyet Bartis Attila regényéből írt Mikó Csaba és Nagy Péter István rendezte. Ugyanezen a napon a Márkus Emília színpadon a Forte Társulat előadásában a Borbély Szilárd által írt és Horváth Csaba által rendezett Akár Akárki című zenés produkciót láthatja a fesztiválközönség.

Június 2-án vasárnap a Weöres Sándor Színház társulatának közreműködésével gálaműsor keretében adják át a Holdbeli csónakos díjat, amelyet a színház legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó színészének és háttérdolgozójának ítélt oda a társulat, illetve átadják a közönségdíjat is.