ÚJRA SZÍNHÁZRENDEZŐK VIADALA A MOMENTÁN TÁRSULATTAL



Egy éve, 2023. február 18-án mutatta be a Színházrendezők Viadala című előadását a Momentán Társulat. Az előadás során a néző úgy érezheti, mintha egy színházi nyílt próbán venne részt, ahol a kulisszák mögé pillant: színházi próbafolyamatokba tekinthetünk be ugyanis, négy rendező érkezik egy-egy koncepcióval, egy-egy klasszikus vagy kortárs színdarab interpretációjával, és instruálja a színészeket, rendezi a jeleneteket, hogy minden összeálljon.

Ám itt csak úgy tűnik, mintha valódi színdarabokat próbálnának egy valódi bemutatóra… Csak úgy tesznek, mintha egy hosszas próbafolyamatnak köszönhetően végig lenne minden gondolva, mintha a karakterek, a jelenetek, a gesztusok már réges-rég ki lennének találva – hiszen valójában a teljes előadás improvizáció.

„Nagy öröm, hogy ez az előadás a színházi világot is megidézi” – mondja Várady Zsuzsi, az előadás felelőse – „megmutatja, hogy milyenek a próbák, milyen színházi szerepek vannak, milyen egy rendező, egy súgó, egy háklis színész, egy statiszta, egy kellékes.”

Két állandó vendégművészük, Göttinger Pál színész-rendező és Rada Bálint színész is részt vettek az előadás létrehozásának folyamatában.

A februári előadásban mindketten szerepelnek majd!

Jegyek még kaphatók: https://momentantarsulat.jegy.hu/