A Vígszínház és a Belvárosi Színház is levette műsoráról Benedek Miklós utolsó két darabját

Amint arról beszámoltunk, Benedek Miklós 77 éves korában, méltósággal viselt betegség után elhunyt. A színésznek, az utóbbi években több súlyos betegsége is volt, emiatt többször visszavonult a színpadtól. Viszont két hónappal ezelőtt újra színpadra állt. Több színházban, több darabban is játszott.

A Vígszínházban, december 13-án állt utoljára színpadra. Ott a Játék a kastélyban című darabban játszott. Erről a menye, Epres Panni videót is készített, akkor még nem tudva, hogy az utolsó előadását örökítette meg. 

Óriási sikere volt

A vastaps természetesen nem maradt el a Játék a kastélyban című darab végén, amit a művész nagy örömmel fogadott. A színház a népszerű előadást még idén tavasszal is műsorra tűzte volna, ami a színész halála miatt elmarad.

Levették a műsorról

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy a 2024. március 1-jére meghirdetett, Játék a kastélyban című előadás elmarad. A színdarab a 2023/24-es évadban már nem kerül műsorra– írta a Vígszínház közösségi oldalán.

Hárman a padon

Kereken a bemutató után két évvel játszotta utoljára a Hárman a padon című előadást Benedek Miklós. Akkor még sem ő, sem a játszótársai, Gálvölgyi János és Egri Márta sem tudták, ez lesz a Nemzet Színészének utolsó színpadra lépése.

Januárban akarták folytatni

„December 16-án volt az 51. előadás és abban maradtunk, hogy januárban játsszuk legközelebb és megint ülünk majd a padon. Huszonnegyedikén beszéltem Miklóssal, aki boldogan mondta, hogy előző nap hazajött a kórházból. Jó hangulatban volt” – emlékezett vissza Gálvölgyi János.

Nem lesz több előadás

Gálvölgyi János azt mondta, ezzel a szomorú halálesettel a Hárman a padon című előadás története is lezárult számára. „Az ember tudja, hogy ott üresen maradt egy hely, ahova nem ülhet le senki. Úgy, hogy ott mi ketten ülünk Egri Mártával, ott nem fog ülni más”.

Nincs több előadás

„Az Orlai Produkció nem tervezi a Hárman a padon továbbjátszását. Az előadás Benedek Miklósra, Egri Mártára és Gálvölgyi Jánosra készült, egyikőjük sem helyettesíthető. A padra más nem ülhet le” – tudatta a darabot színpadra állító produkciós iroda. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.