Egy csók és más semmi – slágerzápor a színpadról

Ma este tartják a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza idei utolsó bemutatóját a nagyteremben. A takarékossági bezárás előtti utolsó premier egy várva várt zenés vígjáték a könnyű műfajból, amit nagyágyúkkal vittek színpadra. Eisemann Mihály – Békefi István – Halász Imre: Egy csók és más semmi című előadását Göttinger Pál rendezte.

Dunaújváros - Ebben a gondokkal terhelt időszakban különösen jó hatása lehet a könnyed szórakozásnak. Éppen ezt ígéri a Bartók ez évi utolsó előadása, amit a ma esti premier után szombaton még kétszer játszik a teátrum, majd hosszú időre parkolópályára kerül a többi előadással együtt a tavaszi újranyitásig.

Addig viszont nem mást ígérnek, mint igazi slágerzáport. A Holdvilágos éjszakán, a Szerelemhez nem kell szépség, a Hallod-e Rozika te, a Pá, kis aranyom… ezek a régi Eisemann-slágerek mind Sáfrány, a válóperes ügyvéd irodájában hangzanak fel eredetileg, ahol a történetben egymásnak adják a kilincset az ártatlan és jóval kevésbé ártatlan hölgyek és urak, lányok és fiúk, hogy rimánkodva kérjék őt, segítsen a bíróság előtt bebizonyítani: hiába a csalóka látszat, valójában nem történt semmi. Helyesebben: csak egy csók, és más semmi.

A dunaújvárosi színpadon egyébként sem túl gyakori előadástípust már csak azért is nagy várakozás előzi meg, mivel a szakma és a műfaj igazi nagyágyúit is felvonultatja a tehetséges fiatal énekes-színészek mellett. Az előadás szereplői a következők: Annie – Jenes Kitti, Sándor – Jegercsik Csaba, Dr. Sáfrány – Faragó András, Schön Tóni – Oszvald Marika, Péter (Sáfrány fia) – ­Vrabecz Botond, Teca – Haraszti Elvira, Kulhanek elnök / bíró – Kiss Attila, Robicsek – Szemán Béla, Robicsekné – Kecskés Tímea, Vrabecz (festő) / bíró II. – Hajnal János, Bartáné (pletykás) – Kovács Vanda, Manci (gépíró) / Zöldhelyiné (pletykás) – Marjai Virág, Pincér / Krecsák / bíró II. – Gasparik Gábor. További szerepekben: a Bartók Táncszínház művészei. Az alkotók a következők: zenészek: Dennert Árpád (klarinét), Bujtor Balázs (hegedű), Udvarhelyi Gábor (gitár), Molnár Péter (bőgő), Boegán Péter (dob), Nyitrai László (zongora). Dísz­lettervező: Ondraschek Péter, jelmeztervező: Rákay Tamás, korrepetitor/zenei vezető: Nyitrai László, koreográfus: Vári Bertalan,rendező: Göttinger Pál.