EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI – FERGETEGES KOMÉDIA GÖTTINGER PÁL RENDEZÉSÉBEN DUNAÚJVÁROSBAN

Eisemann Mihály, Békefi István és Halász Imre örökbecsű darabja, az Egy csók és más semmi című zenés komédia lett a kényszerszünet előtti utolsó produkció, amit műsorra tűzött a Bartók Kamaraszínház. A darabot Göttinger Pál rendezésében láthatjuk.

A Holdvilágos éjszakán, a Szerelemhez nem kell szépség, a Hallod-e Rozika te, a Pá, kis aranyom… ezek a régi Eisemann-slágerek mind Sáfrány, a válóperes ügyvéd irodájában hangzanak fel eredetileg, ahol történetünkben egymásnak adják a kilincset az ártatlan és jóval kevésbé ártatlan hölgyek és urak, lányok és fiúk, hogy rimánkodva kérjék őt, segítsen a bíróság előtt bebizonyítani: hiába a csalóka látszat, valójában nem történt semmi. Helyesebben: csak egy csók, és más semmi.

Dr. Sáfrányt Faragó András, Anniet Jenes Kitti, Sándort Jegercsik Csaba, Schön Tónit Oszvald Marika, Pétert, Sáfrány fiát Vrabecz Botond, Tecát Haraszti Elvira, Kulhanek elnököt, bírót Kiss Attila, Robicseket Szemán Béla, Robicseknét Kecskés Tímea, Vrabecz, festőt Hajnal János, Bartánét Kovács Vanda, Manci, gépírót és Zöldhelyinét Marjai Virág, a Pincért, Krecsákot és egy bírót Gasparik Gábor alakítja. További szerepekben: A Bartók Táncszínház művészei.

A premier után bezár a színház, ahogy arról már korábban is kiadott tájékoztatót a kulturális intézmény. Az energiatakarékosság tükrében döntöttek arról, hogy december 18-tól kényszerszünetet tartanak, és legközelebb márciusban nyitnak újra. Azt is írták, hogy a téli szünet miatt meghosszabbítják az évadot. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a pandémia idején működtek.

Csadi Zoltán művészeti igazgató korábban arról beszélt: “Egy rendkívüli szakmai és közönségsikerrel induló évadunkat akasztotta meg – sajnos -az energiaválság. Színházunk azzal is takarékoskodik, hogy a tervezett bemutatók közül kettőt – Tartuffe és Holtverseny -a következő évadra halasztunk. A kényszerszünet idején is folytatjuk a háttérmunkát, például előkészítjük a Pinokkió bemutatóját, szervezni kezdjük az egyhetes MIKRO Fesztivált, amelyet először a múlt évadban rendeztünk meg, s felkészülünk a nyarat záró hagyományos Bartók Liget programsorozatra is.”