Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Beszélgetés a Duett c. műsorban

A mai Duett vendége Göttinger Pál rendező, színművész lesz. A Kőszegi Várszínházban két darabja is látható lesz hamarosan, az egyik a Manőver című képzeletbeli skandináv vígjáték, a másik a tavaly bemutatott, de a pandémia miatt alig játszott Az Öreghíd alatt című előadás. De szó lesz az Ördögkatlan Fesztiválról is, melynek 14 éve az egyik szervezője. A Momentán Társulat műsorvezetőjeként is sokan ismerik, miközben egyébként gyerekkorától operarendezői álmokat dédelget. forrás:  http://klasszikradio.hu/

Verával a várszínházban

Ölbei Lívia

Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója azt mondja: a várszínházi program legbiztosabb pontja a Vera.

Ilyenkor már tűkön ülünk, várjuk a nyári programok közzétételét. – Programterv természetesen van – a megvalósulás a járványhelyzetben bizonytalan – mondja Pócza Zoltán igazgató, hozzátéve: a vállalt karantén nem gátolja, hogy elkészüljön a várszínház egyik saját (ős)bemutatója, Grecsó Krisztián azonos című „lányregényéből” a Vera. Ehhez már a pályázati pénzbeli háttér is megvan. Írja és játssza Grisnik Petra, az előadást rendezi Göttinger Pál.

Ők pedig házastársak, az alkotómunkának a váratlan körülmények között sincsen akadálya. A művészházaspárt az utóbbi időben megismerhette – és megkedvelhette – a kőszegi közönség: a várszínházi nagybemutatók révén találkozhattunk velük. Remélhetőleg így lesz ez az idén is: kicsiben is, nagyban is. A Grecsó-ősbemutató május végén várható a terv szerint. Drukkolunk a várszínházi Verának.