Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Készülünk

Gondolatok a „Lesz-e Ördögkatlan?” kérdés kapcsán


Készülünk a 13. Ördögkatlanra. Nem vagyunk babonások, tesszük a dolgunkat. Szervezzük a programokat, a helyszíneket, mindent, amit ilyenkor kell.


Közben sokan kérdezik, és mi is kérdezgetjük egymást: lesz-e 2020-ban Ördögkatlan? És ahogyan a kérdezők, úgy mi sem tudjuk a választ. De reménykedünk. Ám ez kevés, mert ha eloszlanak a felhők, és mi nem állunk készen, akkor nem foghatjuk a koronavírusra a kudarcot.

A járvány terjedését befolyásolni nem tudjuk – azon túl, hogy betartjuk az ezzel kapcsolatos szabályokat -, ezért hát azt tesszük, ami rajtunk múlik.

Az csak rajtunk múlik, jól végezzük-e a dolgunkat. A dolgunk pedig az, hogy a lehető legjobban előkészítsük-megszervezzük ezt a számunkra és még sokezer ember számára kedves, „szívünk-csücske” találkozót. A vírus éppen az emberi találkozásokat akadályozza, de bízva-bízunk, hisz mást nem tehetünk, hogy 2020. július 28. és augusztus 1. között találkozni fogunk a Katlanban. És ha már ott vagyunk, találkozunk például Dinyés Dani vezetésével a „Best of Beethoven”-programmal, a Corvina Kiadóval, Molnár Piroskával, a Nézőművészeti Kft-vel, Pál István Szalonna Bandájával, az 50 éve halott Janis Joplinra és Jimi Hendrixre emlékező koncertekkel, a 20 éves 30Y csapatával, számtalan családi programmal… és még további 600 programmal.

Nem mellesleg csatlakoztunk a „10 millió fa” nevű civil akcióhoz, és sok-sok fát ültetünk a katlanfalvakban.

Készülünk és bizakodunk, másként nem tehetünk.

Most a legfontosabb, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra! Már csak azért is, hogy július végén találkozhassunk, és együtt mondhassuk: „Nem vagyunk normálisak!”

Találkozni jó! Most fogjuk csak igazán megtanulni, mennyire jó.

Ölel Benneteket (messziről) a katlancsapat.

forrás: http://www.ordogkatlan.hu