A magyar Wimbledon

Ha egész életedben boldog akarsz lenni, kezdj el teniszezni! - tartja magát a mondás azok között, akik rendszeresen teniszeznek és nem is tudnak - mert nem is lehet - megszabadulni e szenvedélyüktől. Ugyanezt vallják azok is, akik ha csak tehetik, részt vesznek a Hunguest Hotels Társasági Tenisztornán, amelyet a társasági tornák magyar Wimbledonjának is neveznek. A tenisz, a kultúra és a gasztronómia e nagy találkozása most ünnepelte 25. születésnapját.

Ötcsillagos teniszesemény, a nyárutó nagy társasági happeningje költözött a minap a Hunguest Hotels Zrt. egerszalóki Saliris Resort Spa&Conference Hoteljének minden igényt kielégítő környezetébe. Itt ünnepelte huszonötödik születésnapját a magyar tenisztörténelemben is egyedülálló Hunguest Hotels Társasági Tenisztorna, amely igazi unikum a társasági tenisz műfajában. Jelenlegi és exminisztert, cégvezetőket, üzletembereket, ügyvezető igazgatókat, alkotmánybírót, helyettes államtitkárt, országgyűlési képviselőket, professzorokat, főorvosokat, laptulajdonosokat, egyetemi tanárokat, gazdasági szakembereket hozott össze ismét a tenisz iránti közös szenvedélyük. 

A jubileumi teniszverseny ezúttal is a tenisz, a kultúra és a gasztronómia nagy találkozását jelentette, amelyen ezúttal a torna történetét felidéző interjúkötetet, valamint az ugyancsak a verseny históriáját bemutató …és tovább pattog a teniszlabda című filmet is bemutatták (mindkettőt a Regös Média készítette). Színre lépett Göttinger Pál a Telefondoktor című egyszemélyes bohózattal, exkluzív pezsgő- és osztrigakóstoló színezte a programot, de persze a boldog békeévek hangulatára emlékeztető, minőségi sporthagyományt és szórakozást egyszerre jelentő, a résztvevők által is különleges életérzésként jellemzett Hunguest Hotels Társasági Tenisztorna huszonötödik születésnapján is küzdelmes játszmák zajlottak vegyespárosban, női és férfi párosban. 

Az ünnephez gálavacsora, születésnapi torta és tűzijáték is dukált, a Hunguest Hotels Saliris Resort Spa&Conference Hotelje pedig kényelmes körülményeket teremtett ahhoz, hogy a résztvevők minél jobban érezhessék magukat és készülhessenek fel a mérkőzésekre. A Huguest Hotels Zrt. vezérigazgatójának, Hülvely Istvánnak a gáláns támogatása mellett a HGS PR Ügynökség – Forgács István, Varga Judit és munkatársaik - professzionális szervezőmunkája is lehelt újra életben tartó oxigént e társasági tenisztornába, melyről huszonöt éven keresztül mindenki felsőfokban beszélt. Amelyen a közös nevező a tenisz szeretete, amely száműzi a politikai hovatartozást, ahol csupán a tenisz életöröme, a barátság, a jó hangulat számít, ahová ha valakit meghívnak, az mindig örömmel érkezik. 

S ahová mindig örömmel érkezett a teniszről könyvet is író, szenvedélyesen teniszező Székhelyi József színművész, rendező is, aki éppen a 2018-as Hunguest Társasági Tenisztorna előtt néhány nappal hunyt el. Rá is emlékeztek a torna huszonötödik születésnapján az esemény történetét felidéző filmben, melyben Székhelyi József is megszólalt és azt mondta: Lehet tenisz nélkül élni, de minek?