Újra Momentán Udvar Kapolcson!

Fesztiválhangulatban is megnéznél egy jó kis RögvEstet? Imádtad tavaly improvizált szappanoperánkat, az Éjjel-nappal Momentánt? Vagy újra hatalmasat versenyeznél az Ütközet előadásban a nézőtársaiddal? Jó hírünk van! Megteheted, mert idén újra bevesszük a Művészetek Völgyét és hamisítatlan momentános hangulattal, régi kedvencekkel és új előadásformákkal robbanunk be a jól megszokott helyünkre a kapolcsi főutcán!

Ha nyár, akkor irány a Momentán Udvar! Vésd be a naptárba: július 19-28.

Van a nyárnak tíz napja, amit már ötödik éve a legnagyobb izgalommal és lelkesedéssel várunk. Imádjuk, ha süt a nap és mezítlábasan, csillezve érkeztek az udvarunkba impróelőadásokat nézni, workshopokon részt venni vagy koncerteken pörögni. De annak is megvan ám a hangulata, ha esik az eső és a színpadon kucorogva beszélgetünk, zenélgetünk veletek egy-egy jól felmelegítő tea/pálinka kíséretében. Szóval bármi is lesz, mi ott leszünk, és várunk titeket! És hogy mivel?

Régi kedvencekkel:

Budapesti nagy kedvencetek, a RögvEst a kapolcsi palettáról sem hiányozhat, ti ötleteket adtok, mi játszunk, és mindannyian nevetünk. Lesz idén is Éjjel-nappal Momentán, ahol nyolc napon át egy teljes szappanoperát imprózunk nektek! Ha ti is felháborodtatok a Trónok harca történetének alakulásán, akkor itt a lehetőség, hogy ne a forgatókönyvírók, hanem ti, a közönség mondjátok meg, merre menjenek egy sorozat eseményei! Emellett lesz Ütközet, ahol összecsaphattok egymással, és a Momentános színészeket használhatjátok fegyvernek, lesz Rendezők Viadala, ahol különböző filmes zsánerek közül választhatjátok ki az est kedvencét és lesz Fröccs, ahol egy deci pszichológiát vegyítünk két deci impós játékkal.

Sztárokkal és Főhősökkel:

Scherer Péterrel nemcsak Főhős előadást játszunk, hanem Molnár Levente vendége is lesz a Lev&Te előadásban, ahol egy órán keresztül ketten fognak imprózni. De Főhősünk lesz Hodász András atya és Náray Tamás divattervező is. Nálunk lép fel a legendás színészzenekar, a Harmadik figyelmeztetés, a Kaukázus, és a Momentán Udvarban láthatjátok Mácsai Pál és Lukács Miklós kettősét is Örkény Egyperceseire.

Új improvizált csemegékkel:

Kapolcs a debütálások helyszíne! A Radar című friss, ropogós előadásunkban egy izgalmas, aktuális, mindennapjainkat érintő témát hozunk nektek, hívunk hozzá egy elismert szakértőt, őt kérdezzük, mi pedig játszunk. Kapolcson szó lesz a hálózatokról, a sikerről Barabási-Albert László fizikussal, hálózatkutatóval, beszélgetünk, a klímaváltozás ránk gyakorolt hatásáról Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval, és a mesék gyógyító erejét is feltérképezzük Kádár Annamária meseterapeutával, pszichológussal. Beleshettek a társulat imprón kívüli életébe A titkos én című egyórákban, ahol arról hallhattok, hogy mit is csinálnak az imprón kívül, de annak segítségével a Momentán tagjai. Jön a Virbli! A legújabb Momentán-előadás egy tér- és időutazás négy imprószínész agytekervényein. Pörgünk, forgunk, egyik világból a másikba ugrunk, onnan vissza az előzőbe és tovább. Vajon hány jelenet fér bele egy ember fejébe? És itt lesz a Halál neve: Impró, ami egy improvizált nyomozós játék lesz csak nektek!

Szóval? Kapolcs? Jössz? Gyere!

Kattints, hogy elérd a Momentán Udvar részletes programját.