Vízipók-Csodapók, Susotázs és Frankenstein egy kicsit másképp. Ez vár ránk 2019 áprilisában a mozikban

A sok szabadidős program mellett iktassatok be pár filmezős estét is ebben a hónapban, hiszen jobbnál jobb alkotásokat láthattok a mozikban. Akció, dráma, vígjáték, a történelem és egy régi magyar mese is feltűnik majd a vetítővásznon.

Mary Shelley – Frankenstein születése

Különleges életrajzi és egyben történelmi film ez a mozi. Mary Shelley egy 18 éves nő, aki megírja a világ legismertebb, egyesek szerint az irodalomtörténet első horror művét, a Frankenstein, avagy a modern Prométheuszt. A sztori megszületésére a fiatal nő életének eseményei – többek között viharos és meglehetősen szenvedélyes kapcsolata a kor elismert költőjével – is hatással vannak. Mary könyve mindenkire nagy benyomást tesz, csakhogy az akkori társadalom nem igazán értékeli a női írókat…

Szereplők: Elle Fanning, Maisie Williams, Douglas Booth
Bemutató: április 4. (Forgalmazó: Pannonia Entertainment)


A Kolibri projekt

Vincent és Anton nagy álma, hogy száloptikás kábellel kössék össze Kansast és New Jerseyt, hogy a tőzsdén, ahol minden a másodperc törtrésze alatt dől el, még nagyobb esélyük legyen pénzt keresni. A projekt jól alakul, mígnem korábbi főnökük, Eva (Salma Hayek) közbe nem avatkozik, és el nem kezdi szabotálni a két férfi munkáját. Elgondolkodtató mozinak ígérkezik, amiben a versengés mellett a digitális technológia térhódítása is komoly szerepet kap.

Szereplők: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek
Bemutató: április 4. (Forgalmazó: Big Bang Media)


Susotázs

A magyar rövidfilm két szinkrontolmács napjába enged betekintést. Pál és András épp egy nemzetközi hűtőgépgyártó konferencián vesznek részt, a kezdés után nem sokkal azonban megtudják, hogy csak egyetlen egy személy hallgatja a fordításukat. Úgy tűnik a magyar résztvevő nem más, mint egy fiatal, csinos nő, aminek tudatában a két férfi különös udvarlásba kezd. Az események természetesen nem várt fordulatot vesznek… Tóth Barnabás alkotása az idei Oscar-díj rövidfilmes kategóriájának listáján is szerepelt, továbbá bejárta a világ több jelentős filmfesztiválját. Nem véletlenül, mi például nagyon kedveljük.

Szereplők: Osvárt Andrea, Göttinger Pál, Takács Géza
Bemutató: április 11. (Forgalmazó:Vertigo Media)


Hotel Mumbai

Megtörtént eseményeket dolgoz fel a Hotel Mumbai, amelyben a Gettómilliomosból jól ismert Dev Patel látható a főszerepben. A 2008-as terrormerényletek során több alkalommal is lövöldözés és robbantás történik a városban, melynek utolsó célpontja a világhírű Taj Hotel. A támadást egy komoly játszma követi: fegyveresek és áldozatok, azaz a szállodában tartózkodó turisták, valamint az ott dolgozó alkalmazottak néznek farkasszemet egymással. Sokkoló, ugyanakkor végtelenül elgondolkodtató film.

Szereplők: Dev Patel, Amandeep Singh, Suhail Nayyar, Manoj Mehra
Bemutató: április 18. (Forgalmazó: Vertigo Media)


Vízipók-Csodapók – a film

A mesefilm több korábbi évad (1974-1980) részeiből született meg Mikulás Ferenc csapatának kezei alatt 1983-ban, ebben a hónapban pedig digitálisan felújított változatban kerül a mozikba. A kultikus alkotás szereplői, Katica, a kishangyák, Vízipók és Keresztespók újra izgalmas kalandokba keverednek, amiket érdemes nyomon követni.

Bemutató: április 18. (Forgalmazó: Mozinet)


A hőlégballon

Az igaz történeten alapuló német dráma 1979-ben játszódik a Német Demokratikus Köztársaságban. A filmben két család eszement tervének lehettek szemtanúi: 1 hőlégballon, 2000 méteres magasság, négy gyermek és négy felnőtt, valamint 28 perc. Csupán ennyi időre lenne szüksége ennek a nyolc embernek, hogy átjussanak a Berlini Fal felett, hogy egy szabadabb életet élhessenek nyugaton. Csakhogy az Állambiztonsági Minisztérium megneszel valamit a tervből… Izgalmas mozi, amiben az elszántság és a jobb jövő reménye segíti a nagy terv megvalósulását.

Szereplők: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, Alicia von Rittberg
Bemutató: április 25. (Forgalmazó: Cinetel)


Ami még érdemes lesz megnézni…

Egy igazán érdekes történet részesei lehettek, ha az Interjú Istennel című mozira vásároltok jegyet. Az amerikai misztikus drámában egy fiatal és lelkes újságírónak nem kisebb élményben lehet része, mint hogy interjút készítsen Istennel. Vajon mit kérdez majd tőle…?

Ha inkább az akciókért rajongtok, akkor nektek való a Bosszúállók: Végjáték, ami újra a Marvel-univerzumba repít.

A gyerekkel is érdemes beülni áprilisban a mozikba, A hiányzó láncszem című animáció például egy kifejezetten kedves és humoros alkotás, ami Mr. Link, az emberiség utolsó bundás őse és Sir Lionel Frost kalandjait mutatja be. Választhatjátok a Csodapark című animációt is, ami egy élénk fantáziájú kislány vicces, szórakoztató és egyben megható történetét meséli el.

A Mia és a fehér oroszlán egy kedves és érzelmekkel teli sztori az ember és az állat közötti barátságról. Mia és családja Afrikába egy oroszlánfarmra költözik, az akkor tízéves lány azonban nem tud megbékélni új lakhelyével. Egy napon aztán megszületik Charlie, a hófehér kisoroszlán, kettejük között pedig örök barátság szövődik. Kicsiknek és nagyoknak is ajánljuk ezt a filmet.

A francia mozik kedvelői számára kihagyhatatlan a Claire Darling utolsó húzása. A drámában Catherine Deneuve ezúttal egy idősödő nő bőrébe bújik, aki egy különleges megérzés miatt komoly döntést hoz: mindenét eladja, mielőtt elérkezik élete utolsó napja.

Végül, de nem utolsó sorban most érkezik a mozikba a Dumplin’ – Így kerek az élet című humorral átitatott dráma is, ami egy különös anya-lánya kapcsolatot mutat be. Rosie (Jennifer Aniston) a volt szépségkirálynő csillogó életét éli, mindemellett folyamatosan kritizálja a plusz kilókkal küzdő kamaszlányát. A fiatal, hogy helyre tegye önbizalmát és végre közel kerüljön anyjához, benevez egy szépségversenyre.

Összeállította: Légrádi Júlia