Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Az Index írja a Fekete-fehérről

Göttinger Pál magával játszik, és a néző nyer Stefan Zweig utolsó művéből, a világsikerű Sakknovellából Légrádi Gergely írta meg a Fekete-fehér című színpadi adaptációt, amelyet Ujj Mészáros Károly állított színpadra, a darab összes szerepét pedig Göttinger Pál játssza. Kifejezetten csípős hidegben hagyom el a B32 Galéria és Kultúrteret, mégsem fázom. A jóleső színházi katarzisélmény, amely ritkábban születik meg, mint ahányszor igényelné az ember, hazáig fűt és gondolatban még mindig mellettem van. Pont ezért nehéz úgy beszélni az előadásról, hogy egy óvatlan mondattal ne adjunk mattot a jövőbeli nézők színházi élményének. LÉGRÁDI GERGELY ÍRT SZÍNPADI ADAPTÁCIÓT STEFAN ZWEIG UTOLSÓ MŰVÉBŐL, A SAKKNOVELLÁBÓL, AMELYET UJJ MÉSZÁROS KÁROLY RENDEZETT, GÖTTINGER PÁL PEDIG ELJÁTSSZA. HÁROM REMEK ALKOTÓ – MOST SEM OKOZTAK CSALÓDÁST. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az előadás végén a vasnál is erősebb, nagyjából szűnni nem akaró acéltaps tört fel a nézőtéren. A darabban több karakter k

Stuber Andrea naplója a Rév Fülöpről

Elmentem a Magyar Színházba Rév Fülöpöt nézni, mert olykor én is írok a Spirituszra. (Az a biztos. Ha én írok. Mármint nekem, a szerkesztőnek.) Kicsit nehezemre esett leperkálni ezer forintot a szakmai jegyért, egy olyan gyerekelőadásra, ahol tömegével sorjáztak az üres székek a nézőtéren. Aztán hazajövet megnéztem a neten a jegyárakat és elhűltem. Átlagosan 3000 forint egy jegy a Magyarba. Nem is értem! Hogy egy gyerek- és családi színháznak átprofilírozott színházban 12 ezret elkérjenek egy kétgyerekes családtól?! (Azt is megnéztem most: a Kolibri és a Budapest Bábszínház számottevően olcsóbb.) Na majd Zalán János talán leszállít (árat).

A Göttinger Pál rendezte előadásról itt most csak annyit, hogy színészi pozitívumként Lovas Rozit, Losonczi Katát, valamint a két lovagot, Pavletits Bélát és Takács Gézát írom be pirossal a füzetbe. (Mint az Öreg a Spiró Kvartettjében.)