Maga a kolbászillatú élet - A csemegepultos naplója a Zsolnayban

Ajánlott vacsorázni, mielőtt az ember megnézi a Zsolnay Negyedben A csemegepultos naplóját: füstölthús-illat között színesen-szagosan mutatja be Ötvös András a kétezres évek közepi-végi romkocsmás-húspultos pesti magyar világot.

"A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam." - A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz, és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe. Beleveti magát Budapest és a Vásárcsarnok sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul... - olvasható a Zsolnay Negyed programajánlójában.

És ha már csemege, az egyik legjobb idei darab érkezik az E78-ba, Gerlóczy Márton azonos című regényéből készült A csemegepultos naplója (Göttinger Pál rendezésében), melyben Ötvös András bábszínházat játszik sonkákból, plüss-libákból, lópárizsiból, csomagolópapírból. Ötvös lubickol a kiélt író-csemegepultos szerepében, a közel kétórás darabot egyenletesen magas fokon játssza végig, miközben egy-egy kellékből alakít ki komplett szereplőket, akik Márczy Lali füstölthús-illatú életét színesítik a kétezres évek eleji Budapest romkocsmás világában. 


Zsolnay Negyed, E78, 2014. október 26., 19:00.

Jegyár:
- diák/nyugdíjas 2200 forint;
- felnőtt: 2700 forint

Az internetes jegyvásárlás ezen a linken érhető el.