Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

GEORGES FEYDEAU: A HÜLYÉJE

bohózat 


Crépin Vatelin  Kardos Róbert 
Lucienne, a felesége  Major Melinda 
Edmond Pontagnac  Dévai Balázs 
Mme Pontagnac  Bakonyi Csilla 
Rédillon  Schruff Milán 
Narcisse Soldignac  Kaszás Mihály 
Maggie, a felesége  Lass Bea 
Armandine  Danis Lídia 
Pinchard, veterán katonaorvos  Honti György 
Mme Pinchard  Pálfi Kata 
Gérome  Végh Péter 
Victor  Juhász Levente 
Clara  Kaprielian Alexa 
Felügyelő  Maday Gábor 
Igazgató  Maróti Attila 
Charlotte  Tóth Rita

Fordította: Hamvai Kornél
Díszlet: Bátonyi György
Jelmez: Kovalcsik Anikó
Dramaturg: Perczel Enikő
Mozgás: Elek Ányos
Rendező: Göttinger Pál

Feydeau világhírű bohózata a fehér hollóról szól, azaz a hitvesi hűségről. Természetesen nem azt állítja Feydeau, hogy ne szeretnék egymást a hitvestársak, mert nagyon is szeretik, de mit tehetnének, ha egyszer ott van a vér, ami bugyog, és folyton jön egy helyzet, amikor beüt a ménkű. Meg aztán mi köze a megcsalásnak a hitvesi szeretethez? Hát nem jól megfér egymás mellett ez a kettő? Különben is, micsoda bátorság kell egy házasságot kockára tenni, micsoda zsenialitás kell észben tartani a hazugságokat, női/férfi neveket és ép bőrrel megúszni a sorozatos in flagrantikat?
Hamvai Kornél bravúros fordítása, a Tatabányán dolgozó színészek színe-java és Göttinger Pál rendező. Velük felszerelkezve zuhanunk bele orral előre ebbe az elképesztő felfordulásba - és próbálunk meg kikecmeregni belőle.