RÉV FÜLÖP PRÓBANAPLÓ 2. RÉSZ

"Már több mint egy hónapja tartanak a Rév Fülöp próbái, tehát már csak szűk két hét van a bemutató napjáig." Gyenes Dániel írása.

Mint ahogy az megszokott, az elmúlt héten sem összpróbák voltak, csak részleteket gyakoroltak. Az egyik ilyen a Bakonyi Banya és a főszereplő lovagok találkozása, a másik pedig az ingoványos, halápi lápon való átvágás volt.

A Bakonyi Banya magányosan, már-már az őrület határán ücsörgött a szobájában, amit mondhatni törés-zúzásra teremtettek (az összes fellehető tárgy repült, esett, törött). Egy nagyon ötletes újítás fedezhető fel itt, a szoba ablakai nemcsak szellőztetésre alkalmasak, hanem „dimenzió-kapuként” is működnek, amit kidobnak az egyiken, az a másikon keresztül végigrepül a szobán. Ugyanehhez az ablakhoz köthető egy másik röhejes jelenet, az egyik személyes kedvencem. A Banya kérdőre vonja Fülöpöt, aki szorgos mentegetőzés közben félrenyelte a falatot, és nemes egyszerűséggel kihányta az ablakon. Egy másodperccel később pedig Monosz dugta be rajta a fejét, az arcát mérgesen törölgetve.

A színészeket ezúttal is az akadémisták egészítették ki, a halápi lápi jelenetben – ők a színészek kezeit és lábait testesítik meg. A három főhős elköszönt a Banyától és belevetik magukat a láp ingoványos világába. Összetalálkoznak a birodalom két leggyávább lovagjával, Szóláddal és Nezdével. A társaság egyik tagja sem tud mocsárjárni, többnyire csak fuldokolnak, és egymás grabancát rángatják ki az iszapból. Szólád azonban megfejti a titok nyitját, és elindul a lápban. Mit elindul, rögtön táncol! Ez a másik nagy kedvenc poénom, a felső és alsó tagjai egymástól különválva, teljesen más zenére táncolnak. Ám ez sem tart sokáig, és az egész társaság elsüllyed megint.

Ami eddig nagyon érdekelt, az volt, hogy mégis hogy fogják megoldani a lovak szereplését. Most ezt is megtudtam: egy roppant egyszerű, a gyerekek és mostanság a felnőttek körében is közkedvelt eszközzel, rollerrel! Persze kicsit fel van tupírozva egy csinos, mozgatható lófarokkal és egy plusz kerékkel, hiszen mégiscsak több ember fog rajta „lovagolni”. Nehezen álltam meg, hogy ne rohanjak fel a színpadra és kössem el, hogy menjek vele egy kört.

Mivel még előfordulnak szövegtévesztések, elfelejtések, így még nem tudom, mikorra állnak össze teljesen a puzzle darabjai, azt viszont bizonyosan tudom, hogy remek szórakozás lesz, minden korosztálynak. Meseszerűsége és bája a gyerekeket, fricskái és szövege pedig a felnőtteket fogja (szerintem) szórakoztatni. Ebből csak jó sülhet ki!

Köszönöm a figyelmeteket!