Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Nyilvánosságra hozták az idei Vidor Fesztivál színházi programját

Klasszikus színházi vígjátékokat és komédiákat láthat a közönség az augusztus 27. és szeptember 4. közötti Vidor Fesztiválon Nyíregyházán. A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt seregszemle idei szervezési munkálatai elég nagy bizonytalansággal indultak, de a nézők végül nem maradnak színházi versenyprogram nélkül - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a szervező Móricz Zsigmond Színház. A szabolcsi teátrum idén is a fesztivál profiljába illő produkciókat várta az ajánló színházaktól és színházi társulatoktól, amelyek egy nagyszínpadi és egy kamara vígjátékkal, illetve egy zenés vígjátékkal nevezhettek a "vidámság és derű országos seregszemléjére". A színház nagyszínpadán látható lesz az Orlai Produkció a Hogy szeret a másik, a Játékszín a Nagyvárosi fények és a Vörösmarty Színház a Játék a kastélyban című előadásai. A Karinthy Színház társulata a Lököttekkel, a Budaörsi Latinovits Színház pedig a Figaro házasságával érkezik a nyírségi megyeszékhelyre, bemut

Snoblesse Special: Soharóza kontra Momentán

Mi történik, ha az improvizáló színházcsinálókat összeeresztik a hangokkal machináló kórusosokkal? A Kultúrfürdő programjaként megvalósuló imprókavalkádról a Soharóza kórus vezetőjét, Halas Dórát kérdeztük.

HD: "Csináltunk már valami hasonlót az Ördögkatlan Fesztiválon. A Momentán Társulat egy színházi imprócsapat, mi meg, a Soharóza, kórusimprót is szoktunk csinálni. Göttinger Pali vezetésével zajlik az össznépi impró, ő lesz az, aki a közönségtől ötleteket, hívószavakat kér, olyasmiket például, hogy mi legyen a helyszíne a következő jelenetnek, s a közönségtől kapott instrukciók alapján hol a Momentán, hol a Soharóza imprózik, hol meg közösen a két társulat. Mindezt persze zenei aláfestéssel.”