Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Szerdán kezdődik az Irodalom Éjszakája

Összesen 24 ország 25 írójának szövegeit olvassák fel június 23. és 25. között esténként Budapest különböző helyszínein, az Irodalom Éjszakája rendezvényen. Az idei téma a VÉSZKIJÁRAT. Az irodalmi happening formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat. A budapesti nyilvános felolvasások sorozata évről évre új helyszínre vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a közönség figyelmét. Az idei három napos eseménynek Belső-Erzsébetváros ad otthont. „Ami a világjárványt illeti, úgy tűnik, már látszik a villogó neonfelirat, megtaláltuk a vészkijáratot. De az életünkből egyetlen vakcina sem menekít ki, és akkor sem szabadulunk, ha nem veszünk tudomást a vészről. Valami ilyesmi volt számomra a tanulság az idei Irodalom Éjszakája szövegeit olvasva, amelyek többnyire nem friss szövegek, nem a ránk szakadt válság szülte őket” – összegez Nagy Gabriella író, szerkesztő, az Irodalom Éjszakája kurátora. A szemelvényeket az Orlai Produkció, a Gólem S

KiBelátó program a Magyar Színházban - megnyitó eszmecsere tanároknak

Kedves Tanárnő, Tanár Úr!

Mi, a Magyar Színház színházpedagógusai és általunk a színház vezetői, sok szeretettel meghívjuk Önt és érdeklődő kollégáit színházunk első
ESZMECSERÉJÉRE,
amit 2013. szeptember 5-én, csütörtökön 15.00 órától körülbelül 17.00 óráig tervezünk megtartani színházunk Sinkovits Imre Színpadán.

Az ESZMECSERE célja:
A Magyar Színház profilváltáson ment keresztül: a 2012/13-as évadtól kezdve mint ifjúsági és családi színház működik. Ennek a változtatásnak a következő eleme a 2013/14-es évadban beinduló komplex színházpedagógiai program.
Kulcsszavaink a kíváncsiság, a felfedezés, a kísérlet és a párbeszéd. Szeretnénk nem csupán szolgáltató lenni – célunk, hogy a Magyar Színház az iskolák, a tanárok és a diákság partnerévé váljon.
Ennek legelső állomása ez az aktuális esemény, ahol lehetőséget kívánunk teremteni Önöknek és magunknak arra, hogy „eszmét cseréljünk”, és közösen ötleteljünk:


  • Miről szól, miről kellene szólnia a színházpedagógiának? 
  • Milyen témák, kérdések foglalkoztatják a ma középiskolásait? 
  • Melyek azok, amelyeknél a színház és a drámapedagógia platformként szolgálhat? 
  • Milyen új utak képzelhetők el a színház és az iskolák együttműködésében?


Az ESZMECSERÉN megosztjuk Önökkel saját válaszainkat és ötleteinket is, így szó lesz tervezett programokról, projektekről, bérletekről és pályázatokról egyaránt.
De sokkal kíváncsiabbak vagyunk azok válaszaira és véleményére, akik nap-nap után dolgoznak saját diákjaikkal, akik belülről látják saját iskolájukat, és akik, úgy hisszük, tele vannak kísérletezési vággyal.
És ezek Önök.

Kérjük, csatlakozzanak hozzánk az ESZMECSERÉRE!

A mihamarabbi találkozás reményében,
Üdvözlettel:
Kámán Orsolya és Márton Gábor Csaba

A színpad befogadóképessége miatt korlátozott számban tudjuk fogadni a jelentkezőket, ezért részvételi szándékát, kérjük, 2013. szeptember 3-áig a lorincz.viktoria@mszinhaz.hu címen jelezze!