A Bárka Fesztivál műsorfüzete írja a Firkinről

BEINDUL A FIRKIN KLUB!

Az egész Göttinger Palival kezdődött. Azzal, hogy rendezett egy pompás ír darabot a Bárkán (Tengeren), amiben mellesleg mértéket nem ismerve isszák a whiskey-t meg a Guinesst (firkin=mérce…). És közben kiderült, Göttingernek köze van a zenéhez, nem is kicsi: a Soharóza Kórust rendezi valamint zenél és énekel a egy őrült zenekarban, a Firkinben.

És folytatódott mindez az Ördögkatlanban: volt ott Tengeren is, Soharóza is, Firkin is. Hát perszehogy lesz minden a Bárkán is: Göttinger Esterházy-féle Haydnt rendez, a Soharóza is fellép januárban – és íme: beindul a Firkin Klub!

Időpont: a hónap első pénteki napja, 22.00 órától

Helyszín: Bárka Kávézó

Firkin: a kelta zúzás mércéje

... A klasszikus zene, a jazz, a színház, az irodalom mind olyan területek, ami a Firkintagok hátterében stabilan jelen van, de amitől a Firkin, egyszerűség-szenvedélyénél fogva egy könnyed vállrándítással megszabadult. János, a fuvolás klasszikus zenén nőtt fel, mielőtt ír zenére adta a fejét. Zsuzsa, a csapat bájos rosszkislány-hegedűse Vivaldi-játékával váltott már ki elismerést a hegedős szakmában. Péter jazz-hátterét elég nehéz nem észrevenni, ha kicsit több figyelmet szentelünk a skáláinak. Attila megrögzött rock’n roll fenegyerek, ha szólóznia kell. Pali, énekes-gitáros-furulyás „szabadidejében” voltaképp színházi rendező. Ese, a "dobberman" a trash-metáltól az etnóig már mindent játszott, a székelyudvarhelyi Barnát pedig ír és brit irodalmi és színházi tanulmányai sodorták a kelta lelkivilágba, ami egyébként igen rokonlelkű a székellyel.

Szóval ebből a szivárványspektrumból rajzolódott ki a Firkin. A közös ív: az energia, a nyersesség, az egyszerűség és a dallamosság, amit a kelta punk - természeténél fogva - képes egybenyalábolni.

forrás: Hajónapló