Kedves Közönségünk!

2020. március 12-i kezdettel bizonytalan időre bezártak a magyarországi színházak.
A folytatásról még semmi nem tudható.

Hírül adjuk majd, ha újra mozgásba lendül valami. Reméltük, hogy ez csak pár hét - de tényleg nem lehet tudni. Hónapokig is tarthat.

Mi, a KEKSZ Bt körül tevékenykedő művészek valamennyien szabadúszók vagyunk, nincs semmi ráhatásunk arra, hogy melyik színház milyen döntéseket hoz az érintett előadásokkal kapcsolatban - végleg törli, később megtartja, vagy mással pótolja őket.

Annyi bizonyos, hogy amíg nem játszunk, addig nekünk, akik ezen a területen dolgozunk - semmilyen bevételünk nincs. Nem nyavalyogni szeretnénk, és tudjuk, hogy van nálunk rosszabbul járó polgártársunk is, mégis hirtelen, mindössze néhány óra alatt kikerültünk a hidegre, ezredmagunkkal, színészekkel, énekesekkel, zenészekkel, háttérdolgozókkal együtt.

Arra kérjük nézőinket, hogy (hacsak nem szájuktól vonják el a falatot) ne váltsák vissza az elmaradt előadások jegyeit, amíg a vészhelyzet tart, és az esetleges pótlások időpontjairól nem lehet tudni semmit.

Megértésüket köszönjük, vigyázzanak magukra és főleg egymásra.

Komolyzenei programokat tartanak a győri tavaszi fesztiválon

Operabeavató, Amadeus Live, Velence – Nápoly andata e ritorno címmel tartanak komolyzenei programokat a március 15. és 31. között megrendezendő Győri Tavaszi Fesztiválon – tájékoztatta az MTI-t a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

A közlemény szerint a március 23-i Operabeavató című előadás célja, hogy közelebb hozza a közönséghez az opera műfaját. Hozzátették: a zene és a színház egyesülése, az opera bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. A műsor elsősorban 16 éven felülieknek szól a nyelvhasználat és a témaválasztás miatt is: a művészek Mozart Don Giovanniját járják körül.

A nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estéhez több díjjal kitüntetett, nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak.

Amadeus Live a címe annak a különleges művészi élményt ígérő estének, amelyet március 26-án rendeznek a győri egyetemi csarnokban a Győri Filharmonikus Zenekar főszereplésével. A filmtörténet egyik legnagyobb hatású zenei filmjét, a generációk Mozart-képét alapvetően átformáló, Milos Forman által rendezett, nyolc Oscar-díjas Amadeust mutatják be eredeti nyelven, magyar felirattal, élő zenekari kísérettel. A filharmonikusok életében azért is ígérkezik különlegesnek ez a produkció, mert egy hölgy, Jessica Cottis dirigálja majd őket.

Az olasz Denis Biancucci zongoraművész és Gentjan Llukaci hegedűművész tavalyi teltházas győri koncertjük után egy új műsorral érkeznek a tavaszi fesztiválra március 28-án, hogy Domenico Menini operaénekessel kiegészülve, Nápolyba és Velencébe kalauzolják a közönséget. A koncertprogramban a rondót Gian Piero Reverberi, 20. századi olasz zeneszerző népszerű, velencei témájú kompozíciói alkotják.

A darabokat a zenészek a komponista művészetére jellemző modern zenei ritmusban, barokkos zenei visszakacsintással, izgalmasan virtuóz előadásban interpretálják a Velence – Nápoly andata e ritorno című koncerten.

Megosztás: