Több díjvárományos is fellép a Színikritikusdíj-átadó gálán

Idén 40. alkalommal, szeptember 22-én adják át a Színikritikusok díját. A gála 2010 óta nyilvános a nagyközönség számára, és minden évben izgalmas műsor keretében adják át a legjobbakat illető elismeréseket. Erre az estére valóban igaz, hogy egyszeri és megismételhetetlen. 

Az elmúlt években a gáláknak helyet biztosított a Budapest Bábszínház, a Magyar Színház, a Nemzeti Színház és a Trafó; a rendezők listája is impozáns: Tengely Gábor, Pelsőczy Réka, Znamenák István, Gergye Krisztián, Néder Panni, Boross Martin, Novák Eszter, Göttinger Pál és Szabó Réka alkották meg az elmúlt években a díjátadó gála igén nehéz műfajának kreatív koncepcióját.

Idén a Katona József Színházban rendezik meg az eseményt. Érdekesség, bár nem példa nélküli eset, hogy a rendező, Markó Róbert az estén a legjobb gyerek-/ifjúsági előadás kategóriájának egyik várományosaként is jelen lesz.

A műsor írói Tasnádi István és a 10-zel szintén várományos Székely Csaba, jeleneteiket Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia és Mészáros Máté, illetve Bányai Kelemen Barna és Kovács Lehel adják elő. A gálán életműdíjat kap Pogány Judit, akinek a műsorban közreműködőként is fontos szerepe lesz.

A nézők három további nomináltat, két ígéretes pályakezdőt, Markó-Valentyik Annát és Vizi Dávidot, valamint a legjobb női főszereplő kategória egyik jelöltjét, Mészáros Blankát is láthatják a színpadon. Mellettük két katonás művész, Dér Zsolt és Ónodi Eszter, továbbá a Vaskakas Bábszínházból érkező Horváth Márk és Nagy Petra lépnek fel. Az est műsorvezetője Ötvös András lesz.

Zenei vezetőként Dargay Marcell közreműködik, a rendező munkatársai Cziegler Balázs, Kovács Ildikó, Nagy Orsolya, Orlai Tibor, Papp Tímea.

A várományosokat megismerhetik a Papageno különszámából, jegyeket pedig ide kattintva vásárolhatnak az érdeklődők.