Kihirdette 2019/20-as évadát a Hatszín Teátrum

Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Harmadik szezonját kezdi meg ősszel a Hatszín Teátrum. Budapest egyik legfiatalabb játszóhelye igazán színes évaddal várja a közönséget, és nem csak színházi produkciókkal, hanem koncertekkel és stand-upos estekkel is igyekeznek kellemes kikapcsolódást nyújtani. A 2019/20-as évad első bemutatója a Mi történt Baby Jane-nel? lesz, mely a Delta Produkció támogatásával, Alföldi Róbert rendezésében készül. Az egykori gyereksztár, Baby Jane csillagának fényét egyre jobban elhomályosította húga, a szintén színészi pályára lépett Blanche sikere. A fiatalabb testvér megpróbálta segíteni nővérét, ám a régen kedves és imádnivaló Jane felnőttkorára kiálhatatlanná vált. Egy baleset azonban kettétöri Blanche karrierjét, aki nővére gondozásába kerül. Jane pedig egyre kegyetlenebb tréfákat talál ki, hogy megkeserítse tolószékbe került testvére életét. A pszichothriller két főszereplőjét Hernádi Judit és Kiss Mari alakítja, a premierre szeptember 21-én kerül sor.

Ezt követi szeptember 27-én a Zichy-Szín Műhely előadása, az ADYnemADYde. A nagy hatású magyar költő halálának 100 éves évfordulója alkalmából készülő háromszereplős darab úgy idézi majd meg Ady Endre életét, hogy közben szigorúan mai történetet mesél el. Szeptembertől nem csak színházi produkciókkal, hanem egy akusztikus koncertsorozattal is bővül a Teátrum repertoárja. Havonta egy alkalommal náluk lép fel Közelebb című koncertjével Bereczki Zoltán.

A Hatszín Teátrum a megnyitása óta kiváló munkakapcsolatot ápol a Gólem Színházzal, ennek eredményeképp született meg tavaly a Jaj, Istenem! című egyfelvonásos előadás Gryllus Dorka és Kálid Artúr főszereplésével. Jövőre tovább folytatják a megkezdett együttműködést, és a Gólem Színház a David Ives műve alapján készülő bemutatóját, az Ismerős történetet a Hatszín színpadán játssza majd október 26-tól. A kétszereplős darab különleges szempontból vizsgálja a párkapcsolatok buktatóit: hiába a nagy boldogság, ha a hagyományaink, a szüleink, a vallásunk az utunkban áll. Az előadás fő kérdése, hogy lehet-e boldog egy zsidó felmenőkkel rendelkező lány egy német ősőkkel bíró fiú mellett, ha valójában mindketten amerikaiak? A magyarországi ősbemutatót Radnay Csilla és Schmied Zoltán játssza Borgula András rendezésében.

Októberben három alkalommal lesz a színház vendége a népszerű humorista, Bödőcs Tibor, aki Kolera a Vackor csoportban című új estjét a Hatszínben mutatja be. Novemberben a humor egy másik népszerű alakja csatlakozik a játszóhelyhez. Dolák-Saly Róbert Őrültek, haza! munkacímet viselő előadásában sajátos világlátása és szubjektív gondolatai szórakoztatják majd a közönséget.

Az év utolsó bemutatójára a tervek szerint december 14-én kerül sor a Hatszín Teátrumban. Juliana Nash és Julia Jordan Gyilkos ballada című musicaljét Kerényi Miklós Gábor rendezésében láthatja a közönség. Ez a nagyon izgalmas, nagyon mai és nagyon érzelmes történet arra keresi a választ, hogy lehet-e egyszerre két férfit szeretni? Kompromisszumok, árulások, férfi becsület és fékezhetetlen vágyakozás, valamint egy élő rock zenekar, ezt ígéri a Hatszín Teátrum musicale, amit Cseh Dávid Péter és Pányik Tamás fordít magyarra. A Gyilkos ballada főszerepeiben Muri Enikő, Veréb Tamás, Kerényi Miklós Máté és Simon Panna lép színpadra.

A 2019/20-as évadban műsoron marad többek között a Vénusz, a Varsói melódia, az Izgass fel!, a Jaj, Istenem!, a Loveshake, a Haverok, buli, Bon-Bon, a S.Ö.R. és az Operabeavató is. A gyerekelőadások közül pedig visszatér például a Süsü, a sárkány kalandjai, az Utazás a szempillám mögött és Az úgy volt… is.