A mozikban vetélkedik Osvárt Andreáért a két tolmács

Április 11-től vetítik a Susotázst

Az év elején szurkolhattunk a Susotázsnak, hogy az Oscar-jelöltek szűkített listájáról bekerüljön a legjobb ötbe, vagyis ott legyen az idei Oscar-gálán. Ez sajnos nem jött össze, de így is nagy figyelmet kapott ez a kiváló kisfilm, amelyet április 11-től a mozik is műsorra tűznek. Két szinkrontolmács unalmas munkáját pezsdíti fel egy csinos és titokzatos nő megjelenése.

Az ötven fesztiválon húsz díjat elnyerő rövidfilmet Gaspar Noé Eksztázis című zenés, pszichedelikus drámájának kísérőfilmjeként lehet majd megnézni. A Susotázs két tolmácsát Göttinger Pál és Takács Géza alakítja, akik egy hűtőgépgyártó-konferencián unatkoznak a fülkéjükben. Osvárt Andrea megjelenése azonban egy vicces és megható vallomásokkal teli vetélkedést indít be közöttük.

A Susotázs-t Tóth Barnabás rendezte, aki már az Újratervezés című kisfilmjével is hatalmas sikert aratott: egy hét alatt másfél millió nézője volt az interneten. Legújabb munkája is nagy érdeklődést váltott ki, amelynek lehetséges okát így fejtegette a Filmhunak: „Szerintem az lehet a kapocs, hogy nem egy bonyolult történet, viszont kedvesen és érzelmesen van csomagolva. Bízom benne, hogy képes megérinteni őket. Átlagemberek a főhősei, akikben a pár perc alatt olyan érzések ébrednek, amikkel könnyű azonosulni.”