Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója - felolvasás a Kultúrfürdőben

Göttinger Pál rendező kultúrfürdős felolvasás-sorozatában eddig minden évben valami újdonság hangzott el - készülő, vagy Magyarországon még be nem mutatott előadások szövegei. Olyasmi ez, mint az olvasópróba, ahol a rendezők felolvassák a szöveget... afféle tesztüzem. A rendező nem színész, de a maga tanárbácsis módján mégis hatást kelt - megpróbálja a szöveg értelmező olvasásával a számára fontos részletekre irányítani a hallgatóság (általában az előadás stábja, elsősorban persze a színészek) figyelmét.
Az ezévi szöveg nem kimondottan újdonság (nyomtatásban 2009-ben jelent meg), de abban az értelemben mégis illik a sorozatba, hogy először kerül majd színpadra - jövőre.

Gerlóczy Márton regényéről van szó, A csemegepultos naplójáról, amelyből az Orlai Produkció gondozásában készül majd előadás, Ötvös András főszereplésével.

Göttinger Pál 1983-ban született Budapesten, 2007-ben végzett a Színház- és FIlmművészeti Egyetem színházrendező szakán, Székely Gábor osztályában. Elsősorban új írásokat állít színpadra, a magyar szerzők közül eddig Erdős Virággal, Szabó Borbálával, Varró Dániellel, Esterházy Péterrel, Háy Jánossal, Vinnai Andrással, Parti Nagy Lajossal és Nényei Pállal dolgozott együtt színdarabjaik ősbemutatóján. A szövegek közül néhány a Kultúrfürdőben hangzott el először.
"Civilben" a Halastó tagja, ő rendezte a Cupido és a Halál és Az elvarázsolt disznó című operaelőadásokat, és a Soharóza több produkcióját.


2013. szeptember 6.
18:00
FIGYELEM!! 
A helyszín egy magánlakás, így a programra regisztrálni kell, a címet a regisztrálók kapják csak meg.
További infó: kulturf2013@gmail.com
Itt regisztrálhatsz: http://gottingerfelolvaso.eventbrite.com/