$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

Öt nap a jobbik énünkből

Ördögkatlan Fesztivál 2019

Elképesztően otthonos ez a fesztivál, nincs gagyi program, könnyen össze lehet futni ismerősökkel az ország más sarkaiból és beszélgetésbe elegyedni ismeretlenekkel.

A pénteki vihar nyomán a katlan külső hőmérséklete a hét végére mérséklődött. Néhány program, például Reisz Gáborék VAN zenekarának koncertje zárt térbe szorult, az ablakokból is lógtak a lábak, míg más műsorok – így a beremendi Háry János a Kápolnadombon – elmaradtak. Az égszakadás alatt bújtuk a katlanértesítéseket, aggódtunk az utóbbi nagy produkció felszereléséért is (reméljük, nem esett kár benne). Egy baráti család kisgyerekekkel alaposan elázott nyílt terepen biciklizés közben, a többség azonban templomokban, kocsmákban, az előző rendezvény helyszínén maradt, ott vészelve át a zivatart. A mi társaságunk így ahelyett, hogy különféle irányokba szóródott volna, összegyűlt a szállásunkon, hogy a pocsolyák közt végre elinduljunk Both Miklós ukrán udvarába, ahol az alacsony pamlagokon vidám estét töltöttünk együtt különféle katlankalandjaink felelevenítésével.

Sokan voltunk, sokan szorultak a színházak falain kívül, akik sorszám nélkül akartak bejutni. Érdekes, hogy ennyien vállalják érte a kudarcot s a több órás kiesést a fesztivál körforgásából. Ahhoz ugyanis, hogy minimális esélyük legyen, hisz nem nyertek a sorsoláson és nem álltak be a reggeli sorba, minimum egy órával az előadás kezdete előtt ott kell lenniük. Aztán pedig, ha mégsem sikerült, visszajutni egy másik helyszínre. Nagy a vonzásuk tehát a katlan jellegzetességeiként számontartott színházaknak, pedig számos más, nem sorszámos program közül is választhatunk, amelyek szintúgy vonzóak: beszélgetések, játékok, műhelyek. Lehet a beremendi strand vizében hűsölve koncertet élvezni, mögötte a parkolóban meglátogatni a zseniális Faluturistákat, reggelente jógázni az Aralica kertjében, operákba avatódni templomokban. A Vylyan teraszon idén éppen Jelenkor kiadós írókkal, költőkkel találkozni és változatos cigány identitásokról beszélgetni, a Pécsi Bölcsészudvarban Rapidrandizni Ákli Krisztiánék karaktereivel interaktív színházi játékban, ugyanott kerekasztal-beszélgetést hallgatni az udvarlásról, társasozni és afrikai táncot járni. Részt venni kocsmakvízen, dobshowban.

Nekem már tavaly is kedvenceim közé tartozott a SzínMűVeletek-workshop az SZFE másodéves drámainstruktor osztályának vezetésében. Tervek című foglalkozásukon kipróbálhattuk spontaneitásunkat, stratégiai képességeinket a székfoglalón, s azt, hogyan tudunk történetet sűríteni megtapasztalva, a másik mit fog fel belőle, hol érti másképp. Hol vannak megértési blokkjaink, melyek a téves hiedelmeink, merre találhatók gyenge pontok kommunikációnkban. Az utcáról vagy a kellemes üldögélésre alkalmas Kovács udvarházból is toboroztak ide a szervezők résztvevőket. Az utóbbi külső és belső tereiben kiállításokat nézegethettünk a köztes időkben – például roma hősökről. A MASZK Egyesület itt idézte elő Lorca Bernarda Alba házának ma is meggyőzően fojtó légkörét.

Átkötő témái voltak az idei katlannak a függés, az erőszak és a traumatizáltság. Ilyen tárgyú előadásból több is akadt, például a Széttépve (Orlai Produkció) a beremendi új színházteremben vagy a villánykövesdi Mentaliget épületében (egy óriáshordókat és családon belüli erőszakról szóló plakátokat tartalmazó lélegzetelállító pince fölött) a Szemben a nappal (pécsi TisztáSzínáz). Mozgásból, Yalom könyve inspirációjára készült saját történetekből és a nézőket bevonó tükör- és szemkontaktus-gyakorlatból állították össze az utóbbit terápiás foglalkozásaikból. A bullying két fiatal színésznő lendületes játékából és az azt követő beszélgetésből bontakozott ki a 7 napon Kisharsányban (Nézőművészeti Kft.). Sovány lány gúnyolta a ducit, s mindkettő zaklatott családi háttere ugyancsak megmutatkozott az angol ifjúsági könyvből készült feldolgozásban. A beszélgetésben megtudtuk, a regény végén erőteljesebb az összeborulás – itt csak megmenti az áldozat az elkövetőt az öngyilkosságtól, s aztán együtt eszegetik (ugyanúgy) a pilótakekszet. Az iskolai megbeszélések során, mondták, a gyerekek gyakran beleesnek az úgynevezett áldozathibáztatásba: miért nem fogy le a lány, miért nem szól vissza, de a környezet támogató lehetőségét is kiemelik. Én azt is megkérdezném a társulat helyében, mi nem tetszett nekik a darabban, mi nem tűnt hitelesnek, logikusnak – így is kiderül, milyenek a nézők elképzelései a világról.

A test színészi vállalása fontos szerepet kapott az Árvácskában ugyancsak (Dollár papa gyermekei). Az előadás túlnyomó részében anyaszült meztelen fiatal színésznő, Simkó Katalin a karakter kislánykori énjét alakította, aláhúzva ezzel a női- emberi kiszolgáltatottságot. A rezonőrként pongyolában végig a színen lévő Kulka János arca, testbeszéde maga volt a múltat megjelenítő elbeszélés keltette részvét. A naturális eszközökkel élő előadás visszaidézte gyerekkorunk brutális olvasmányait történelmünk egyes időszakairól, amikor rabszolgaként tartották a gyereket, cselédnek vettek magukhoz lelencet, éheztették, meztelenül járatták. Verbális, fizikai, valamint – ami frissen hat, hiszen új fejlemény ennek fókuszba állítása – folyamatos szexuális abúzusnak tették ki.

A szerencsések láthatták az egy ideje már futó legendás fővárosi előadások közül Zsótér Meggyeskertjét, az Örkény Az üvegbúráját és A Dohány utcai seriffet (sötétben, angolul is). Villánykövesden a Díszelőadáson (Trafó+Titkos Társulat) Kárpáti Péter(ék) hatalmas mennyiségű régi szakszöveget mozgósítottak. Embert: színészt, nézőt egyaránt próbára tevő kórtani kísérleteket imitáltak állatokon, embereken. A veszettség elleni, verbálisan és vergődő mozgásokban kifejeződő vakcinakeresés a nap legmelegebb sávjában folyt. A záró pezsgőzésig, amikor a szemünk előtt folyamatosan tisztított zöldségekből és gyümölcsökből is kaptunk, meggyőződhettünk róla: mekkora elhivatottság, mániákusság, milyen áldozatok kellenek ahhoz, hogy a magyar tudós a híres külföldi kolléga, Pasteur árnyékában megtalálja a fertőzések ellenszerét. Könnyedebb programnak számított a Momentán Társulat Lev&Te című improvizációs előadása egy férfi és egy nő között két szék társaságában a kisharsányi pajtában. Két házaspár banalitásokon át kibomló történetének voltunk tanúi a nagyharsányi Fidelio teremben (Jóéjt, szomszéd!, Nézőművészeti Kft.). Az elszántak több, mint 8 órán át követhették Hamvas Karneváljának világpremierjét a k2 celebrálásában.

Osztatlan népszerűség kísérte most is a Narancsliget Rájátszás című koncertjét, ahol mai magyar költők és zenészek állnak össze időről időre, hogy egymás alkotásait, művészeti területét összeszőjék. Az Árokparti CseRihannák (remélhetőleg mégsem utolsó) koncertjét is ováció kísérte. A beremendi Kovácsműhelyben mindig történik valami, idén itt zajlottak a tó fölötti színpadon Veiszer Alinda egyenletesen élvezetes beszélgetései. Magyar Hangot lehetett hallani és olvasgatni, a pajtában utcaszínházi fesztiválokról számoltak be alkotók és könyvszerzők Köztér és részvétel címen, a gyönyörűséges telek egy sarkán álló pici faházikóban naponta órákon át külföldi dokumentumfilmeket néztünk (Malter filmek) dobozokon, padon, szalmabálán, szőnyegen üldögélve.

Háy János itt is derekasan teljesített. Délutánonként új, írók portréit vázoló könyvéből Rozs Tamás zenei kíséretével költőket állított párba Kik vagytok ti? címmel. Felfogásában az életrajz, alkat, lelkület ihleti a műveket, amiről szubjektív nézőpontjából igyekezett meggyőzni bennünket. Szellemes előadásaira hatalmas tömegek voltak kíváncsiak. A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabja (Nézőművészeti/Szkéné) izgalmas nyomozás Mucsi Zoltán sok szerepet (pszichiátert, plasztikai sebészt, férjet) alakító zseniális jelenlétével. A három színész összjátékból kibontakozik, mi tette a kislányként anyja által elhanyagolt nőt szintúgy pénzéhes felnőtté, aki számára a férjhez menés értéke a vállalkozó férj által termelt nyereségben mérődik. Anyja arra okítja lányát, hogy ha már a férgeket úgyis be kell engedni magunkba, legyen belőle hasznunk. Szexuális szolgáltatásait férjüknek így új ruháért, jelentősebb összegért nyújtják. Bosszantó ez a sztereotip nőkép, amint a szerintem élő személy szájából soha el nem hangzó szlogen („Nincs egy göncöm”) használata is. Erős viszont a nem kívánt szexuális aktus mechanizmusának pontos verbalizálása, izgalmas a színpadi narrációs keret, s leginkább talán a most következő, az előadásban okosan dekódolás nélkül hagyott jelenet tetszett. Plasztikai sebész szeretője, aki jól sikerült teremtményét imádta benne s a magánál dominánsabb híres férfiak nevére gerjedt szex közben, akik állítólag megkívánták a nőt, egyszer csak lemerevedik és többet nem akar hozzáérni, bár nincs más a képben, szereti és barátok maradhatnak. A nő ugyanis, miután felsorolta már az összes celebet az előző napi vacsoracsatából is, elkezdi ellenzéki politikusok, képviselőjelöltek, sőt politikai szakértők nevét mondani kimerítő teljességgel.

A katlan, bár telítettnek mutatkozik, mégis befogadja egyre sokasodó látogatóit. Szétszórva, egymástól néhány kilométerre lévő falvak várják őket tucatnyi szebbnél szebb festői helyszínen. Legendás, milyen készségesen veszik fel az autósok a fesztiválozókat, és milyen érdekes beszélgetések zajlanak, kapcsolatok szövődnek ekkor. Idén arra lettünk figyelmesek, hogy nem is kell leinteni őket, maguktól odaállnak az autók, ha van üres helyük, a várakozókhoz, út szélén sétálókhoz, ami engem mélyen meghatott. Elképesztően otthonos ez a fesztivál, nincs gagyi program, könnyen össze lehet futni ismerősökkel az ország más sarkaiból és beszélgetésbe elegyedni ismeretlenekkel.

Az foglalkoztat, és szívesen olvasnék róla egy alapos kutatást (például a pécsi média/kommunikáció, szociológia tanszékek szakdolgozóitól, munkatársaitól), hogy a helyiek vajon mennyire integrálódnak. Az ingyenes árokparti koncerteken ott vannak, ahogy a (hangos és magyarnótázásba áthajló zenéjétől eltekintve) végtelenül kényelmes, olcsó és jópofa Origó kocsmában is, ahol becsületkassza-alapon zsíros kenyeret lehet kenni magunknak. Ám vajon elkelnek-e az olcsó helyi bérletek? Egy középkorú, kedves, intelligens villányi hölgy, aki felvett, azt mondta, örülnek a fesztiválnak, de ők nem járnak rá. Nem ismerik ezeket a neveket, és úgy hallják, elvontak a programok. Örülnék, ha mesélnétek, katlanozók, akár a cikk utáni kommentekben ennek ellentmondó tapasztalataitokról.

forrás: https://art7.hu/
Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,242,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,62,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,6,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,3,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,38,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,64,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,329,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,133,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,30,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,369,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,601,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,223,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,58,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,68,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: Öt nap a jobbik énünkből
Öt nap a jobbik énünkből
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2019/08/ot-nap-jobbik-enunkbol.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2019/08/ot-nap-jobbik-enunkbol.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content