Hamarosan mozikban a Susotázs

Április 11-től a magyar mozikban is vetítik Tóth Barnabás Susotázs című élőszereplős rövidfilmjét, amely decemberben felkerült az Oscar-shortlistre, miután az Amerikai Filmakadémia a kategóriájában a legjobb tíz közé válogatta.

A film rendezője és forgatókönyvírója, Tóth Barnabás a köztévén beszélt arról kedden, hogy a Susotázs az argentin származású francia botrányrendező, Gaspar Noé Extázis (Climax) című munkájának kísérőfilmje lesz majd a mozikban.

Gaspar Noé botrányrendező új filmje megtörtént esetet dolgoz fel. Egy csapat táncos bedrogozva az isten háta mögött.

"Az ötven fesztiválon húsz díjat elnyerő rövidfilmet megvásárolta egy világforgalmazó is, így valószínűleg számos országban bemutatják majd" – idézte az MTI az alkotót, aki arról is beszélt, hogy a film címe a francia chuchotage szóból ered. Mint elmondta: a szinkrontolmácsok akkor használják ezt a technikát, amikor az ügyfél fülébe súgva kell fordítsanak, például egy munkavacsorán.

A rendezővel és a film főszereplőjével, Osvárt Andreával az Index is interjúzott az év elején, a Susotázst korábban egy hétig ingyen meg lehetett nézni a neten.

Nemsokára kiderül, hogy negyedszer is szurkolhatunk-e magyar filmnek az Oscaron. A Susotázs főszereplőjével, Osvárt Andreával és rendezőjével, Tóth Barnabással beszélgettünk az esélyekről.