Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Törőcsik Mari összehozta egy estére Alföldi Róbertet és Vidnyánszky Attilát

Törőcsik Mari máig velünk él, kedden például összehozta a Nemzeti Színház korábbi és mostani igazgatóját is egy estére. A közönség több percig állva, némán tisztelgett a Nemzet Színésze előtt. „Hiányzik belőlünk a nagyvonalúság. A felülemelkedés képessége. Boldogító érzés, amikor ezzel mégiscsak találkozik az ember.” Törőcsik Mari mondatait nem véletlenül választotta a rendező, Bérczes László a keddi, a magyar dráma napján megrendezett „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Mari-emlékest mottójává, hiszen a mai magyar színházi életből nagyon is hiányzik a nagyvonalúság és a felülemelkedés is. És igaza volt: tényleg boldogító érzés volt megtapasztalni, hogy ha máskor nem is, de egy ilyen megemlékezés erejéig képes ez a végletesen szétszakított szakma valamennyire közösen kiállni valamiért. Konkrétan Törőcsik Mariért. Újra. Legutóbb a 80. születésnapján volt így. Hiszen ő valóban senkié és mindenkié, nemigen sajátíthatja ki semelyik oldal, egész élete és művészete erről szólt. Az est Maár Gyul

Az Irish Coffee farsangi koncertje Pannonhalmán

2019. március 3-án, farsangvasárnap este 8 órakor a gimnázium Dísztermében az IRISH COFFEE ad koncertet. Zenéjükhöz ír, skót, angol dallamok szolgálnak alapul, koncertjeik középpontjában a történetmesélés áll. Gimnáziumi együtt zenélésből nőtte ki magát a zenekar.

– valamelyest ír zene –

A The Irish Coffee tagjai tíz évig játszottak együtt, feloszlásuk óta is eltelt még egyszer annyi. Évenként egyszer még összeállnak feleleveníteni a tengerészek, elhagyott szeretők, halott barátok, nevezetes ivászatok és késforgató öregasszonyok történeteit. Tagjaik között ismert közéleti szereplők is vannak: az idei Oscar előszobájáig jutó Susotázs főszereplője és egy katolikus pap. 2006-ben is ők voltak a farsangi koncert fellépői.

A együttes tagjai:

Göttinger Pál – ének, gitár, furulyák
Hodász András – ének, hegedű, gitár, dobok
Mészáros Gergely – gitár, ének, szájharmonika
Mészáros Tamás – dobok, ének
Náray-Szabó Ágnes – ének, fuvola, furulya

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!