Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Szerdán kezdődik az Irodalom Éjszakája

Összesen 24 ország 25 írójának szövegeit olvassák fel június 23. és 25. között esténként Budapest különböző helyszínein, az Irodalom Éjszakája rendezvényen. Az idei téma a VÉSZKIJÁRAT. Az irodalmi happening formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat. A budapesti nyilvános felolvasások sorozata évről évre új helyszínre vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a közönség figyelmét. Az idei három napos eseménynek Belső-Erzsébetváros ad otthont. „Ami a világjárványt illeti, úgy tűnik, már látszik a villogó neonfelirat, megtaláltuk a vészkijáratot. De az életünkből egyetlen vakcina sem menekít ki, és akkor sem szabadulunk, ha nem veszünk tudomást a vészről. Valami ilyesmi volt számomra a tanulság az idei Irodalom Éjszakája szövegeit olvasva, amelyek többnyire nem friss szövegek, nem a ránk szakadt válság szülte őket” – összegez Nagy Gabriella író, szerkesztő, az Irodalom Éjszakája kurátora. A szemelvényeket az Orlai Produkció, a Gólem S

Az Irish Coffee farsangi koncertje Pannonhalmán

2019. március 3-án, farsangvasárnap este 8 órakor a gimnázium Dísztermében az IRISH COFFEE ad koncertet. Zenéjükhöz ír, skót, angol dallamok szolgálnak alapul, koncertjeik középpontjában a történetmesélés áll. Gimnáziumi együtt zenélésből nőtte ki magát a zenekar.

– valamelyest ír zene –

A The Irish Coffee tagjai tíz évig játszottak együtt, feloszlásuk óta is eltelt még egyszer annyi. Évenként egyszer még összeállnak feleleveníteni a tengerészek, elhagyott szeretők, halott barátok, nevezetes ivászatok és késforgató öregasszonyok történeteit. Tagjaik között ismert közéleti szereplők is vannak: az idei Oscar előszobájáig jutó Susotázs főszereplője és egy katolikus pap. 2006-ben is ők voltak a farsangi koncert fellépői.

A együttes tagjai:

Göttinger Pál – ének, gitár, furulyák
Hodász András – ének, hegedű, gitár, dobok
Mészáros Gergely – gitár, ének, szájharmonika
Mészáros Tamás – dobok, ének
Náray-Szabó Ágnes – ének, fuvola, furulya

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!