Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Snoblesse Oblige: Bohémélet

Snoblesse Oblige 2021/41. október 22., péntek, 19.00: Bohémélet „A választásom legfőbb szempontja az volt, hogy a társulati tagoknak élmény legyen játszani, és persze hogy a művek a közönség számára is ismerősen csengjenek” – nyilatkozta nemrég a Szegedi Nemzeti Színház új zeneigazgatója, Dinyés Dániel. Puccini klasszikusát már ennek jegyé­ben állította színpadra Göttinger Pál. Az előadást október 24-én és 26-án, illetve november 19-én és 20-án (a legutóbbi napon 15.00 órai kezdéssel) játsszák. (Szegedi Nemzeti Színház, Szeged, Vaszy Viktor tér 1.) forrás:  https://magyarnarancs.hu/

A Telefondoktor Stockholmban

Játssza: Göttinger Pál
Írta: Szabó Borbála
Rendezte: Orosz Dénes

Jegyár:250 kr (nézőinket vendégül látjuk egy kis süteményre és italra)


Jegyeket csak elővételben és a következő módon vehettek:
Küldjétek el a jegyrendeléseteket a következő címre: magyarszinhazstockholm.2016@gmail.com címre. 
A jegyek árát csakis a visszaigazolásunk után fizessétek be vagy SWISH-en a 0736500165 számra, vagy utaljátok át a következő számlára a Handelsbanken-be: 6118-444117091. A befizető nevét feltétlenül tüntessétek fel. A jegyeket a megrendelő mail címére küldjük ki.

A Telefondoktor főszereplője Békés Dénes, a harmincas éveiben járó sikeres nőgyógyász. Az alaphelyzet roppant egyszerű: a nőgyógyász az előző héten beletörte a kulcsot a rendelője zárjába. Ugyanez megismétlődik vele most is. Ezt már fél bevallani, így hazugságokba keveredik, mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant.

Az előadást különösen felpezsdiíti, hogy a beszélgetések során látszik ahogy a közönség hozzáképzeli a nem hallott mondatokat a telefon másik végén. Göttinger pedig szuggesztíven jeleníti meg a szenvedőt, aki azért annyi önismerettel rendelkezik, hogy a darab végén összegezze, hogy gyávasága a hibás mindenért... Hát igen, jól jöhet mindannyiunknak, hogy futólag magunkba nézzünk és végiggondoljuk, hogy nem túlságosan hasonló-e a mi életmódunk is e doktoréhoz.

A MaNNa produkciós iroda előadása. A vendégjáték a Magyar színhaz - Stockholm szervezése Magyarország stockholmi Nagykövetsége támogatásával.