Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KÁVÉSZÜNET HORVÁTH ILLÉS RENDEZŐVEL

„EZ EGY NAGY BARÁTI, ALKOTÓI ÖSSZEJÖVETEL" A Kőszegi Várszínháznak az idei a 40. évada. A szakmában azt szokták mondani: kétféle színész van, aki már játszott a Kőszegi Várszínházban, és aki majd játszani fog. A jubileumi szezon ősbemutatóját, Göttinger Pál Manőver című darabját Horváth Illés rendezi. A tavalyi évadot elvitte a pandémia. A Kőszegi Várszínház kedvelt helye a kőszegieknek, a Vas megyeieknek, de sokan érkeznek ide Budapestről is, hiszen a város és a környék is vonzó pihenőhely az idelátogatóknak. Kifejezetten szeretik, hogy olyan ősbemutatókat láthatnak, amit máshol nem. Olyan előadásokat, amelyek igényesen szórakoztatnak, és közben elgondolkodtatnak. Az idei darab műfaja: képzeletbeli skandináv vígjáték. A történet napjainkban, Svédországban játszódik, mégpedig a Trombon című kisvárosi napilap szerkesztőségében, ahol Kaspernek, az újság főszerkesztő-helyettesének ideje lenne észhez térnie. Valaha ígéretes és tehetséges újságíró volt, de negyvenegynéhány évesen azt é

A Telefondoktor Stockholmban

Játssza: Göttinger Pál
Írta: Szabó Borbála
Rendezte: Orosz Dénes

Jegyár:250 kr (nézőinket vendégül látjuk egy kis süteményre és italra)


Jegyeket csak elővételben és a következő módon vehettek:
Küldjétek el a jegyrendeléseteket a következő címre: magyarszinhazstockholm.2016@gmail.com címre. 
A jegyek árát csakis a visszaigazolásunk után fizessétek be vagy SWISH-en a 0736500165 számra, vagy utaljátok át a következő számlára a Handelsbanken-be: 6118-444117091. A befizető nevét feltétlenül tüntessétek fel. A jegyeket a megrendelő mail címére küldjük ki.

A Telefondoktor főszereplője Békés Dénes, a harmincas éveiben járó sikeres nőgyógyász. Az alaphelyzet roppant egyszerű: a nőgyógyász az előző héten beletörte a kulcsot a rendelője zárjába. Ugyanez megismétlődik vele most is. Ezt már fél bevallani, így hazugságokba keveredik, mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant.

Az előadást különösen felpezsdiíti, hogy a beszélgetések során látszik ahogy a közönség hozzáképzeli a nem hallott mondatokat a telefon másik végén. Göttinger pedig szuggesztíven jeleníti meg a szenvedőt, aki azért annyi önismerettel rendelkezik, hogy a darab végén összegezze, hogy gyávasága a hibás mindenért... Hát igen, jól jöhet mindannyiunknak, hogy futólag magunkba nézzünk és végiggondoljuk, hogy nem túlságosan hasonló-e a mi életmódunk is e doktoréhoz.

A MaNNa produkciós iroda előadása. A vendégjáték a Magyar színhaz - Stockholm szervezése Magyarország stockholmi Nagykövetsége támogatásával.