Változás!

Kedves Közönségünk, 

Verebes István betegsége miatt idén mégsem tud eljönni dolgozni Nyíregyházára. Levelét, melyet a nyíregyházi közönségnek szánt, az alábbiakban közöljük, neki magának pedig jobbulást kívánunk – és a következő évadban hazavárjuk!
a Móricz Zsigmond Színház társulata

FÁJDALMAS NYILATKOZAT
Nyíregyházi hat évem életem legmeghatározóbb, legkreatívabb, legfelelősségteljesebb, és egyben addigi megítélésem legkockázatosabb időszaka volt. Itt lettem 130 ember - valamint családjuk! – biztonságának gondozója, döntéshozója, itt válhattam épp ezért kalandos múltam után végre felnőtté. Ezért ma is köszönettel tartozom a városnak, akkori megbízóimnak, és mindazoknak, akik egykor velem tartottak a munkában.
Amikor most tavasszal a színház jelenlegi igazgatója, Kirják Róbert, és főrendezője, Göttinger Pál visszahívott egy előadás megrendezésére, az nagyon komoly örömöt okozott, holott ma már zalai otthonomtól ötszáz kilométerre várt a feladat. Kényelmes hetvenévesen ez sem tartott volna vissza, a nyíregyháziakkal azóta történt találkozásaimban megnyilvánuló szeretet kétségek nélküli „igent” mondatott velem.
Jelenésemet viszont egy nyáron bekövetkezett betegségem kérdésessé tette: kilábalok-e belőle oly módon, hogy tisztességesen felkészülhessek, és eljutok-e odáig, hogy teljes erőmmel álljak helyt ott, ahol egykor révemen is születtek méltó és elismert eredmények. Szeptember közepén a helyzet az, hogy ugyan már lábadozom, de nem vélem magam sem kellően felkészültnek, sem annyira szívósnak, hogy nyíregyházi múltamhoz méltó módon - ahol egykor komoly megbecsültséggel ajándékozott meg a város közönsége - teljesíthessek. Az nyíregyházi évad biztonságos lebonyolíthatósága érdekében, a legnagyobb keserűségemre jelenleg el kell álljak a feladat elől.
Köszönöm azonban nekik méltányos belátásukat, és külön Göttinger Palinak, hogy rendezői beugrásával kiment engem ezúttal. De főleg azt, hogy a 2019/2020-as évadra mégis számítanak rám.
Ha Isten is úgy rendeli, mindenképpen élek vele.
Most tehát csak annyit: viszontlátásra Nyíregyházám!
Verebes István