ÚJ ÖRDÖGKATLAN SORSZÁMGÉP!

Sziasztok,

a tavaly bevezetett Ördögkatlan Sorszámgép sikere (és tapasztalatai) alapján idén elkészítettünk egy új, kényelmesebb, kevésbé stresszes, könnyebben használható és jóval igazságosabb változatot belőle. Fogadjátok szeretettel!

Az új sorszámgéppel begyűjtjük a kívánságaitokat előre, és azok figyelembevételével kiosztjuk köztetek a sorszámokat az előadás előtti este. Nem időre megy tehát, nem kell hozzá sorbanállni, nem kell résen lenni, nem kell feszülten ügyeskedni... egyszerűen meg kell adni (akár már most rögtön el lehet kezdeni), hogy melyik előadások érdekelnek, és aztán a fesztivál ideje alatt várni az értesítést, hogy jutott-e rá sorszám. Ha igen, akkor az előadás napján bármelyik InfoPultnál el lehet kérni, az applikációban szereplő kód megadásával.

Ha sikerült sorszámot elrakadnod, de mégsem kéred, visszaadhatod egy gombnyomással, és odaadjuk másnak, akinek a kívánságlistáján szintén rajta van.

MIT KELL CSINÁLNI?
  1. Töltsd le az appot a telefonodra. 
  2. Indítsd el, nyomd meg a gombot, hogy "értettem". Ezzel aktiváltad is.
  3. A választékból állítsd össze a kívánságlistádat. Tíz előadást vehetsz fel rá, de bármikor módosíthatod, a fesztivál ideje alatt is, naponta is, percenként is, bárakárhányszor, persze nem kötelező. Ha valamelyik előadás lement, a helye felszabadul, oda felvehetsz valami mást. Figyelem! Ezzel nem foglaltad le a helyedet - csak jelezted, hogy szeretnél bejutni.
  4. Esténként (az előadásokat megelőző napon) lesz a kiosztás. A sok ezer kívánságlista aznap esti állásának figyelembe vételével kiosztjuk a sorszámokat, a lehető legoptimálisabban. Hogy neked éppen jutott-e, arról értesítést is fogsz kapni a telefonodra. 
  5. A kiosztásnál figyelembe vesszük 
    1. a listádat 
    2. a listádon az egyes előadások sorrendjét (vagyis, hogy mit szeretnél nagyon-nagyon, és mit csak simán nagyon - alakítsd a listád elemeinek rangsorát vágyaid szerint) 
    3. hogy az egyes előadások mennyire keresettek (mennyit "érnek" - aki nagyon keresett előadásra nyert, a következő körben kisebb esélyekkel indul, és fordítva) 
    4. illetve (a fesztivál előrehaladtával) azt, hogy korábban nyertél-e egyáltalán (így kísérelvén meg igazságossá tenni, amennyire lehet). 
    5. A fenti szempontok figyelembe vételével a gép osztja le a sorszámokat a jelentkezők között. A bizonyos esetekben okvetlenül előálló egyenlő esélyek esetén egyszerű sorsolás dönt. 
  6. Ha nyertél, másnap (az előadás napján) a kódod bemondásával átveheted a kinyomtatott sorszámokat bármelyik InfoPultnál, és mehetsz a színházba. (A kódod átvételenként változik majd - nem érdemes megjegyezni vagy felírni valahova! Hozd a telefonodat az InfoPulthoz, az a biztos. Illetve karszalag is legyen rajtad az átvételkor!) 
  7. Ha nem nyertél, akkor is érdemes a listádon hagyni a kért előadást, mert a felszabaduló foglalásokat azok között osztjuk ki, akik szintén szerettek volna kapni, de nem jutott nekik. 
  8. Az előadás kezdete előtt másfél órával, de legkésőbb este hatkor minden át nem vett foglalás felszabadul, az InfoPultoknál bárki elkérheti, ami bennragadt. 
  9. A honlapon valós idejű tájékoztatást adunk a fesztivál alatt, hogy mire hány szabad sorszám van még. 
  10. Valamennyi sorszám és foglalás valamennyi InfoPultnál elérhető! 


NE FELEDD!
Ha nyertél is, ez akkor is csak egy félretétel, a foglalás felszabadul másfél órával az előadás kezdete előtt (de legkésőbb este hatkor), ha nem veszed át addig! A bejutásodat továbbra is csak a papírsorszám garantálja, szóval ne feledd el időben átvenni! 

Az applikációt bárki használhatja, de a karszalagot az átvételkor azért ellenőrizzük! 
Példa: ha csak aznap érkezel, amikor az előadásod van, akkor is használhatod. Aztán megérkezel, karszalagot veszel, utána átveszed a sorszámot - kész. 

MIT NEM OLD MEG EZ? 
  • Az egész sorszámosdi azért van, mert kevesebb hely van a nézőtereken, mint amennyien be szeretnének jutni. Ebből sajnos az is következik, hogy sokan egyáltalán nem kapnak majd sorszámot. Ezt sajnos ez sem oldja meg - ahogy semmi sem. 
    • A Katlan ideje alatt több, mint tízezer sorszámot osztunk ki (!), vagyis csak a kínálat növelésével tudunk reagálni a játszóhelyek szűkös voltára. De azzal nagyon igyekszünk. 

AKKOR VISZONT MIT OLD MEG EZ? 
  • Ha van okostelefonod, jóelőre jelezni tudod nekünk, hogy mit szeretnél látni. 
  • A kiosztás előző este van - ha nyertél több dolgot is, akkor utána már nem is kell reggel beállnod a sorba. 
  • NEM MÚLIK RAJTAD. Ugyan befolyásolják a fent leírt szempontok, de a lényeget tekintve ez egy sorsolás - azaz nincs az, hogy rosszul csináltál valamit, vagy hogy nem voltál elég gyors, vagy hogy nem elég gyors a mobilneted, vagy hogy nem keltél elég korán. A Sorszámgép felhasználói számára az utóbbi években a reggeli sorbanállásnál tagadhatatlanul megtapasztalt feszültség egyszerűen: nincs. Az igények felmérését és az optimális kiosztást egy algoritmus elvégzi (szakértők és érdeklődők bátran böngésszék át ide kattintva), így az is simán lehet, hogy se ti, se mi nem nyúlunk hozzá menet közben. Megy magától minden. 
  • Ha nincs okostelefonod, és sorbanállsz reggel, remélhetőleg kevesebben lesztek. Ahogy egyre többen használják a Sorszámgépet, úgy egyre inkább. 
  • Nem megy el minden lehetőség reggel tízkor - a felszabaduló foglalások miatt jó eséllyel szinte mindig találsz majd potyasorszámokat az InfoPultokban, ha arra jársz - különösen délután, az előadások előtt. 
  • A kívánságlistádon szereplő előadásokra akkor is beeshetnek a telefonodra felszabaduló sorszámok, ha a kiosztásban eredetileg nem is nyertél. 
  • Napközben is mindig frissen hírül tudjuk adni a honlapon, hogy mire mennyi van még, mire szabadult fel hely stb. - egészen az előadás előttig. 
  • A gépesítés elérhetővé tette azt, amit évek óta szeretnénk: végre az összes InfoPultnál az összes előadás összes sorszáma hozzáférhető lesz. Vagyis nem fogy el az egyik helyen előbb, mint másutt. (Tavaly Kisharsányban például minden sorbanállónak jutott valami reggel, miközben Nagyharsányban még százak álltak sorba.) 
MI NEM VÁLTOZIK?
  • A limitek ugyanazok, mint a személyes sorbaállásnál. Azaz a kívánságlistádra egy előadást max. 4 sorszámmal vehetsz fel, illetve senki nem fog egy napon kettőnél többre nyerni.
  • Ha nincs okostelefonod, vagy simán nincs kedved használni a Sorszámgépet, akkor semmi. Ugyanott kell sorbaállnod, ugyanúgy kezedbe kapsz egy papírsorszámot - nyugodj meg, számodra minden marad ugyanaz. 
  • Ha nincs sorszámod, akkor is megpróbálhatsz bejutni úgy, hogy sorbaállsz a játszóhely bejáratánál. Munkatársaink idén is, ahogy eddig mindig, mindent el fognak követni, hogy bejusson, aki be akar - egy józan és nem balesetveszélyes határig. 

Reméljük, könnyebb lesz így kicsit - sokat dolgoztunk vele, drukkoljatok! 
Illetve van egy fontos kérés is: az előadásokat leszervezni, odavinni, a sorszámokat szétosztani hatalmas és költséges munka. Ha már kezedben a papírsorszám, de mégsem tudsz elmenni az előadásra, add át valakinek - ne maradjanak üres helyek, ha már ennyit fáradozott értük mindenki!

Ha már megvan a telefonodon a Sorszámgép, frissítsd - és már most is el lehet kezdeni használni, kívánságlistákat fabrikálni!

Ha nincs még meg, íme a két app (iOS és Android) linkje, de a telefonod áruházában is megtalálod őket kereséssel 
(Ördögkatlan a neve, leleményesen, mert a Sorszámgéppel együtt már túl hosszú lett volna.).






GYAKORI KÉRDÉSEK (FAQ)

  • Hogy is van ez? 
    • A legfontosabb különbség az korábbiakhoz képest, hogy a sorszámokat akkor nyomtatjuk ki, amikor kéritek őket, tehát nem kézzel készülnek előre. Így egy közös, virtuális készletből "fogynak", minden helyen és mobiltelefonon ugyanannyi esély lesz valamihez hozzájutni. Így is marad egy kis sorsolásjellege neki, de legalább jóval igazságosabb lesz. 
  • Nem fogy el a sorbanállók elől a sorszám, ha az apposok többen vannak? 
    • Nem. Külön készletből gazdálkodnak. Ha az appon megtörtént a kiosztás, és átvette a foglalását, aki akarta, akkor visszakerül a megmaradt készlet az InfoPultokhoz, elviheti őket bárki, aki arra vetődik, akár napközben is. 
  • Milyen telefon kell a Sorszámgéphez? 
    • iPhone vagy bármilyen androidos telefon. A spécibbekkel (Windows Phone, Blackberry stb.) sajnos nem fog működni. A program valós időben kezeli az igényeket és a kiosztást, ezért természetesen működő internetkapcsolat kell hozzá. 
  • Hol a legjobbak az esélyeim? 
    • Most, ha minden a terveink szerint alakul, mindenütt ugyanannyi. Az egyes InfoPultok közti különbségek eltűnnek - ugyanazt a készletet fogyasztják. Az applikációban pedig a rendszeres (mindennapi) felhasználók között egyenletesen oszlanak el az esélyek, azaz a kitartó felhasználó esélyei sokkal jobbak. 
    • Ha mindenről lemaradtál, a felszabaduló foglalások miatt még napközben is rábukkanhatsz valamire, ezt mindig hírül is adjuk majd a honlapon. 
  • Mennyi a kézi / mobilos sorszámok aránya? 
    • Fele-fele. 
    • Annyit már most tudunk, hogy tavaly háromezernél többen használtátok az appot, és további seregekre számítunk - ha minden jól megy, ez ennyivel kevesebb ember reggel a sorban. 
    • Ne feledjétek: a mobillal le nem foglalt, vagy lefoglalt, de át nem vett sorszámok visszakerülnek az InfoPultokhoz, napközben elvihetőek, akár az előadás előtt is! Tehát semmi nem vész el. 
  • Miért nem csináljátok így vagy úgy, vagyis teljesen máshogy?