$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

"Jó, ha a plakátról egy-egy ismert arc pillant le az emberre" - interjú Csáfordi Lászlóval

A színházi előadások a plakátokon keresztül már jócskán a bemutatójuk előtt elárulnak a jelmezekről, a díszletekről és az egész hangulatról valamit. A nézők döntését pedig, hogy jegyet vásárolnak-e egy-egy új produkcióra, a különféle reklámanyagok, előadásplakátok is befolyásolhatják. Egy ismerős színész arcának látványa, egy frappáns megoldás, vagy a rendező, szerző, főszereplő neve is lehet húzóerő. Csáfordi Lászlóval, az Orlai Produkciós Iroda grafikusával, a plakátok tervezőjével beszélgettünk a munkafolyamatról és arról is, milyen részletekre is kell odafigyelni.

Mióta dolgozol az Orlai Produkciós Irodánál?

2012 óta. A Radnóti Színháznak készítettem plakátokat, és a különféle reklámanyagokat, amikor (Orlai) Tibor megkeresett, hogy látta a munkáimat, tetszettek neki, és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem beszélni vele. Kíváncsi volt arra, ki vagyok, mit csinálok, és mint kiderült, azért, mert új grafikust kerestek. Az első közös munkánk „A szív híjai” volt Udvaros Dorottya és László Zsolt főszereplésével. Pont nemrég számoltam össze, és már több mint 100 előadáshoz készítettem anyagokat, de nem emlékszem minden produkció részleteire.

De megvan mindegyik?

Archiválva minden fájl megvan, bármikor elő tudom keresni, ha kell. Egyébként szükség is lehet rájuk, mert előfordulhat, hogy egy régi előadást újra műsorra akar tűzni a színház, akkor ahhoz kérhetik a régi anyagokat.

Kinyomtatva nincs meg egy-kettő?

Plakátot nem igazán tartok meg, ellenben a szórólapokat igen, megvan szerintem ötven-hatvan előadásé.

Hogyan néz ki munkafolyamat, kezdjük talán azzal, hogy mi a legelső dolgod?

Mivel az Orlai Produkciós Iroda egy üzleti vállalkozás és fontos, hogy minél korábban el tudják kezdeni reklámozni az előadást, ezért a bemutató előtt akár már öt-hat hónappal korábban is elkezdünk dolgozni a plakáton. Tibor megkeres, elmondja, hogy milyen új darab lesz, miért ezt választották és melyik játszóhelyen fogják bemutatni. Annyit szokott csak kérni az elején, hogy fotós plakát legyen, amin rajta vannak a szereplők arcai, vagy grafikai. Ezután elküldi nekem a nyersfordítást, amit elolvasok és felveszem a kapcsolatot a rendezővel.

Mitől függ, hogy mikor döntötök a fotós és mikor grafikai plakát mellett?

Hiszünk abban, hogy a színészeknek, vagy az arcuknak meg kell jelennie a plakátokon, mert ez vonzza be igazán a nézőket a színházba. Ha látják akár Hernádi Juditot, akár Szabó Kimmel Tamást, és van is benne valami, mert amikor nem teszünk rá portrékat, hanem grafikával oldjuk meg, akkor megosztó tud lenni.

Reklámzaj van, utcára, hirdetőoszlopra plakátot kitenni szerintem kevésbé eredményes. Színházi magazinokban, programfüzetekben érdemes hirdetni, illetve metróban és megállókban, ahol elidőznek az emberek, de úgy gondolom, a legjobb kommunikációs felület a színházak bejárata, portája. Ha elsétálnak az emberek az épület előtt, és felkelti valamelyik a figyelmüket, akkor a többit is végignézik, és tényleg jó, ha a plakátról egy-egy ismert arc pillant le az emberre.

Mennyire szólnak bele a rendezők abba, mi kerüljön a plakátra?

Azok a rendezők, akikkel most Tibor dolgozik, már ötletekkel tele jönnek a megbeszélésre. Tényleg érdekli őket, és van elképzelésük arról, hogy mi kerüljön a plakátra. A rendezőkkel általában a találkozó során egy óra alatt kitaláljuk, hogy milyen legyen a plakát. Például Pelsőczy Rékának vagy Göttinger Pálnak már jó előre vannak elképzeléseik, azelőtt rám csörögnek, hogy felhívhatnám őket (nevet).

Sok olyan rendezővel dolgoztam már együtt, aki azt mondta, ő a darabot rendezi, csináljuk a plakátot mi magunktól. Ilyenkor mindig azt mondom, hogy a néző viszont a plakáttal, a reklámanyagokkal fog találkozni, és ez alapján is dönt arról, megnézi-e az előadást.

A nézők egy részét a színészek vagy a rendező neve vonzza be, de sokan döntenek az alapján, mennyire keltette fel az érdeklődésüket a plakát. Sok színház próbálja most nagy erőkkel bevonzani a fiatalokat, szélesíteni a nézőközönséget. Kell nyitni a fiatalok felé, és őket egy-egy jó, ötletes plakáttal meg lehet fogni.

A rendezővel közösen kitaláltátok a plakátot, mi a következő lépés?

Felvázoljuk a tervet Tibornak, és ha ő rábólint, és fotós plakátot találunk ki, akkor amilyen hamar csak lehet, megszervezzük a fotózást. Minél több színészt kell egyeztetni, annál nehezebb. Tibor háttércsapata intézi, hogy a fotózáson ott legyen a sminkes, a fodrász, minden kellék, amire szükség van, és ilyenkor próbál ott lenni a stábból is, aki tud, dramaturgtól a rendezőasszisztensen át a jelmeztervezőig mindenki.

Az elkészült képeket a fotós retusálja, majd kiválasztunk belőlük többet is, amik a különféle sajtóanyagokba, a honlapra kerülnek. Ezekből van egy, a preferált, ami felkerül a plakátra is, és elsősorban ezzel megy a kommunikáció. De ha ez a kép nem működik mondjuk fekvő formátumban, és valahol csak így tudna megjelenni, akkor választunk az elkészültek közül egy másikat erre a célra.

Az Orlai Produkciónál a Fanatics Filmmel dolgozunk már évek óta, és annyira bejáratott az egész folyamat, hogy nem is kell szólni senkinek a csapatból, ahogy készek a fotókkal, már küldik is. Ezután megkapom a szövegeket, amik felkerülnek a plakátra és a szórólapra, és ha elkészültem, akkor körbeküldöm minden stábtagnak, aki részt vesz a produkcióban. Ha mindenki jóváhagyta, akkor küldjük a nyomdába.

A kész plakátokat, molinókat ezután kihelyezzük a Belvárosi Színház hirdetési felületeire, felkerülnek a honlapra is a képek és az információk, és beindul a sajtókampány.

Ez így mennyi idő? Attól számítva, hogy Tibor szól neked, addig amíg felkerülnek az anyagok a honlapra, a színház portájára?

Nagyon változó, és függ attól, hogyan sikerül megszervezni a fotózást. Előfordult, hogy csak egy hónappal későbbre tudtuk egyeztetni a színészeket, de volt olyan is, hogy egy héten belül készen lettek a fotók. Ha ilyen gyorsan összejön, akkor egy hónap alatt is le lehet játszani egészen a nullától a kész plakátokig. Ilyenre is volt már példa. Nagyon feszes, de meg tudtuk csinálni, szerencsére Tibor körül tényleg egy jó csapat állt össze.

Egy előadáshoz több plakát is készülhet?

Igen, például „Az oroszlán télen” első plakátja grafikai lett, amin van egy szék, és rajta három oroszlán, de készítettünk hozzá egy B verziót, ugyanis született egy nagyon szép előadásfotó, amin Hernádi beleomlik Gálffi László karjába, de ilyen fotók fél évvel a bemutató előtt ugye még nincsenek. Ezért van az, hogy a fotóspróbán készült képek közül kiválasztunk párat és a premier után ezekkel is kommunikálunk tovább.

Az „élet.történetek” színházi sorozathoz is grafikai plakátot készítettetek. Az ujjlenyomat a te ötleted volt?

Hacsak a rendezőnek nincs eleve egy markáns elképzelése, amit aztán nekem csak formába kell öntenem, akkor általában minden grafikát én találok ki. Amikor Tibor megkeresett ezzel, akkor azt mondta, hogy ebben a sorozatban különböző sorsokat mutatnak majd be, azt hogy kinek hogyan alakult az élete. Ennek mentén kezdtem el gondolkozni, és mint vizuális elem, a labirintus ugrott be.

Mennyire sok lehetőség van egy ember életében, van, aki az egyszerű utat választja, és van, aki hosszabb, fáradtságosabb utat jár be. Először egy labirintusba próbáltam elhelyezni embereket, de ilyesmit már annyira sok helyen használtak, hogy elvetettem. Amikor újragondoltam, mit lehetne, eszembe jutott, hogy Tibor az elején úgy jellemezte ezeket a történeteket, hogy mind egyedi. És erről ugrott be az ujjlenyomat. Átküldtem Tibornak egy fotót, aki azonnal rábólintott, majd megmutattuk (Pelsőczy) Rékának, a sorozat művészeti vezetőjének, és amikor kiderült, hogy neki is tetszik, akkor nagyon örültem, hogy lett egy jó vizuális kulcs. De mivel ez egy sorozat, így habár ugyanaz az ujjlenyomat van mindegyik szórólapon, valahogy el kellett különíteni, ezért tettük különböző formákba, és a színekkel is játszottunk.

Amikor megtudod, hogy lesz egy új előadás, akkor annak már megvan a végleges címe, vagy csak munkacímmel dolgozol?

Nem mindig van meg a végleges, munkacím van, ami általában meg is marad. Ha a címet utólag javítjuk, az néha komolyabb beavatkozást igényel, és ez az utolsó fázisban nem annyira szerencsés a dizájn szempontjából, de Tibor nagyon alapos, helyesírási hibák, vagy tévedések, téves információk nincsenek.

Téves információk?

Hacsak nem Tibor számára írnak egy darabot, akkor azokat általában ügynökségektől vásárolják. A többségnél pedig vannak olyan kitételek, amik megszabják, hogy mekkora betűmérettel lehet írni a plakáton a szereplők, a rendező nevét, melyik nem lehet nagyobb a másiknál… Van, ahol százalékosan meg van adva, hogyan kell a címrendszert megalkotni. Úgy a darabok egyharmadánál veszik ennyire szigorúan.

Szerintem az lehet az oka, hogy bár nem az ügynökség csinálja meg az előadást, minden plakát számukra is egy kommunikációs felület, a saját címüket, szerzőik nevét így „reklámozzák”. Visszakapcsolva az előző kérdésedre, van, ahol a cím se lehet akármi, azt is meghatározzák a jogok. Az egyik nyári bemutatónk a „Nóra II” lesz. Ibsen „A babaház” című művének egy amerikai srác megírta a folytatását, és mivel nálunk a Nóra épült be a köztudatba, így ezzel a címmel fog futni, római számmal írva a kettest.

Hat egyébként a plakátra a díszlet?

A legritkább esetben, ugyanis amikor a plakát megszületik, akkor még nincs díszletterv sem. A „Nóra II” mellett a másik új nyári bemutatónk a „Varsói melódia” lesz, ennél például már volt információm arról, milyen lesz a díszlet és nagyjából ahhoz hasonló lett a plakát.

Egyébként itt is a rendező a döntő, mert van, aki szerint ne legyen köze a plakátnak és a díszletnek egymáshoz, más pedig szeretné, hogy legyen valami kis áthallás a kettő között, és én is azt mondom, hogy ha olyan a díszlet, akkor miért ne jelenhetne meg valahogyan a plakáton? A „HERNÁDI pont”-ban az előadásban ki van rakva Hernádi Judit neve világító betűkből, és ez azután alakult ki, hogy a plakátot megcsináltam. Pedig ha ezt tudom, valahogy biztosan rátettem volna. Így Hernádi tévéken ül a plakáton, tök vicces fotózás volt egyébként.

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,245,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,34,bohémélet,63,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,15,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,4,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,39,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,67,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,93,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,330,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,371,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,607,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,224,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,61,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,70,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: "Jó, ha a plakátról egy-egy ismert arc pillant le az emberre" - interjú Csáfordi Lászlóval
"Jó, ha a plakátról egy-egy ismert arc pillant le az emberre" - interjú Csáfordi Lászlóval
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2018/06/jo-ha-plakatrol-egy-egy-ismert-arc.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2018/06/jo-ha-plakatrol-egy-egy-ismert-arc.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content