Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KÁVÉSZÜNET HORVÁTH ILLÉS RENDEZŐVEL

„EZ EGY NAGY BARÁTI, ALKOTÓI ÖSSZEJÖVETEL" A Kőszegi Várszínháznak az idei a 40. évada. A szakmában azt szokták mondani: kétféle színész van, aki már játszott a Kőszegi Várszínházban, és aki majd játszani fog. A jubileumi szezon ősbemutatóját, Göttinger Pál Manőver című darabját Horváth Illés rendezi. A tavalyi évadot elvitte a pandémia. A Kőszegi Várszínház kedvelt helye a kőszegieknek, a Vas megyeieknek, de sokan érkeznek ide Budapestről is, hiszen a város és a környék is vonzó pihenőhely az idelátogatóknak. Kifejezetten szeretik, hogy olyan ősbemutatókat láthatnak, amit máshol nem. Olyan előadásokat, amelyek igényesen szórakoztatnak, és közben elgondolkodtatnak. Az idei darab műfaja: képzeletbeli skandináv vígjáték. A történet napjainkban, Svédországban játszódik, mégpedig a Trombon című kisvárosi napilap szerkesztőségében, ahol Kaspernek, az újság főszerkesztő-helyettesének ideje lenne észhez térnie. Valaha ígéretes és tehetséges újságíró volt, de negyvenegynéhány évesen azt é

Megvan a megoldás arra, hogy a magyar a legszomorúbb nemzet


Szirmai Márton: Remény

Fotó: Friss Hús

Szirmai Mártonnak mindig több az ötlete és az ambíciója, mint a pénze, viszont azok az ötletek és ambíciók szerintem mindig viccesek.

A Remény például egy musical a magyar kormányról, ahogy megoldást próbálnak találni arra, hogy Magyarország a legszomorúbb nemzet.

És pont amikor ezen tanakodnak, megérkezik Gyabronka József személyében a csokornyakkendős boldogságfelelős azzal, hogy van egy pompás javaslata. Igen, a Remény tényleg musical, sajnos egy fokkal olcsóbb, mint kellene, viszont a gesztus és a szatírikus megközelítés remek. Szirmai nem először készít politikai szatírát (Minimál, Az expedíció), és nagyon remélem, hogy a Reménnyel nem utoljára. Csak valaki vágjon hozzá már egy szekérnyi pénzt, hogy úgy is nézzenek ki, ahogyan eredetileg megálmodta őket. 10/7 (klág)

Vetítik: április 1, péntek 19 óra, április 3. vasárnap 19 óra

forrás: http://index.hu