$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

Jordán Tamás elárulta nekünk, ki lesz a színház új főrendezője, és miért adta el a szombathelyi lakását

Hogyan sikerül a POSzT-ot újraéleszteni? 2017-ben újra pályázik, vagy van már utódjelöltje? A szombathelyi színház Kossuth-díjas igazgatójával beszélgettünk.  
- A 7óra7 színházi oldal nemrég összegyűjtötte a tavalyi év legfontosabb negyven előadását. A szombathelyi színház is felkerült a toplistára, mindjárt két előadással: a Vitéz Mihállyal és a Makrancos Katával. Ennek fényében, bár évad közepén járunk, hogy érzi, milyen évet zártak?

- Ha tehetném, nemcsak a 2015-ről mondanék csupa jót, hanem az elmúlt két és fél évünkről, ami várakozáson felül jól sikerült. Díjak sora jelzi ezt: a POSzT-on, a Vidor fesztiválon, a Városmajori Színházi Szemlén kiemelkedően teljesítettek előadásaink, illetve a színikritikusok is több ízben díjazták produkcióink alkotóit. Díjakban és szakmai elismerésben tehát nincs hiány. Ha nem szezonban gondolkodom, akkor tényleg a tavalyi naptári évet tartom a legerősebbnek.

Nagyon jó mentális állapotban van a színház, alig van fluktuáció, együtt a csapat, ennek is köszönhető, hogy az előadásaink ilyen egyenletesen jó minőséget hoznak. A bemutatókon túl nagyon sikeresek az egyéb programjaink is, a gyerekeknek szóló Gubanc, vagy A kék pék című előadás, a Thea-tér programjai, például a Kötelező olvasmány, a Miért szép... és a Császárok napja, vagy a Bábelna.

- Így, a színházalapítás tizedik évfordulójához közelítve kezd beérni a munka, kiforrta magát a színház?

- Nagyon relatív, mikortól datáljuk a szombathelyi színházalapítást. Való igaz, 2007. októberében kezdtük el, de akkoriban mindössze hárman dolgoztunk itt. 2008-ban szerződtettük az első színészeket, akkor ősszel indult az első próbaidőszak, 2009. januárjában lett az első bemutatónk, a 9700. Utána, 2010. februárjában az épület felújítása miatt ki kellett költöznünk, és ideiglenesen az MMIK lett az otthonunk. Ezt az időszakot sem lehet teljes értékűnek tartani, mert rengeteg kompromisszumot kellett kötnünk. 2011. január 22-én aztán hivatalosan is átadták az új épületet, beköltözhettünk és bemutattuk „Az ember tragédiáját”. Ez az a dátum, amikor már ténylegesen színháza lett Szombathelynek. Teljes értékűen öt évről beszélhetünk tehát.

- Milyen most a viszonya a szombathelyi városvezetéssel?

- Korrekt és kiegyensúlyozott, tényleg.

- Volt idő, amikor színház környékére se jártak a helyi jobboldali politikusok.

A tapasztalatom az, hogy ebben az új kurzusban gyökeresen megváltozott a helyzet. Amikor a közgyűlésben vagy bizottsági üléseken a színház szóba kerül, rokonszenvvel viseltetnek irántunk. Figyelnek ránk, sok politikus eljár a bemutatóinkra is.

- Mennyire fogadják el vagy reklamálnak egy-egy szókimondóbb, nyersebb darabnál, gondolok például a Makrancos Katára? Nem kapott telefonokat utána?

- Nem jellemző, bár informális beszélgetések során, volt, aki kissé nyersnek találta. Ennyi. De hivatalosan nem koppintott a fejünkre még senki, és ez így van rendjén.

- Milyen darabok voltak leginkább a szombathelyiek körében megosztóak?

- Jeles András rendezései általában, mostanában viszont úgy tapasztaljuk, kezdik elfogadni, ha a színház merészebb eszközökkel él. Kíváncsian várom, hogyan fogadja majd a közönség a következő bemutatónkat, A mi osztályunkat, Tadeusz Slobodzianek kortárs darabját, ezt a rendkívüli és megrendítő holokauszttörténetet. Az izgatottságom és a kíváncsiságom a tetőfokára hág, ha erre az előadásra gondolok, teszteljük a közönséget és magunkat is. Lukáts Andor rendezése is nagyon erősnek ígérkezik, a szereposztás is kivételes.

- Mik voltak a legsikeresebb darabok?

- Szakmai értékelésben a Szentivánéji álom, a Parasztopera, a Vitéz Mihály és a Makrancos Kata mellett a Tizenkét dühös ember, illetve a Ványa bá is, nézik majd az idei POSzT válogatók ezt is. A nézők nagyon szeretik A dzsungel könyvét, de még nem előzte meg nézettségben az Anconai szerelmeseket. A padlás is nagy siker, de ez csak most kezdett.

- Béres Attila, a színház korábbi főrendezője a Miskolci Nemzeti igazgatója lett. Jön valaki a helyére?

- Már közölte az információt a közösségi oldalán, úgyhogy elmondhatom: Réthly Attila, aki több sikeres karneválszínházi produkciót illetve legutóbb a Ványa bát jegyezte nálunk, idén szeptembertől a színház főrendezőjeként folytatja tovább. Augusztusig viszont még a Thália Színháznál marad.

Béres Attilával ittléte alatt azonban hosszabb távra is együtt gondolkodtunk, most már körvonalazódik, hogy a következő évad is nagyon erős lesz, rangos rendezői névsorral: Zsótér Sándor, Horgas Ádám, Mohácsi János, Valló Péter illetve Réthly Attila és reményeink szerint Ascher Tamás. A szezont pedig Alföldi Róbert és Béres Attila egy-egy rendezése zárja.

- Szerzők? Milyen előadásokat láthatunk?

- Azt szeretem, és általában az is a gyakorlat, hogy a rendező javasol darabot a társulat ismeretében. Mindenkitől kérünk 2-3 ajánlatot, és utána elkezdjük rakosgatni az ajánlatokat, hogy a kínálat kiegyensúlyozott legyen, találjunk benne vígjátékot, és komolyabb mondanivalójú produkciókat is.

- Közben talán sikerül a POSzT-ot is megmentenie. Új vezetője lett, részt vett a pályázatok elbírásában. Most mi a helyzet?

- Nem volt nálam defibrillátor, de Szombathely ugye a segítés városa, én is úgy működtem, hogy talán sikerült ezt az egészet újraéleszteni.

A pályáztok elbírásánál én a Magyar Színházi Társaságot képviseltem. Az ügyvezetői posztra három pályázat érkezett. Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója Göttinger Pállal és Lévai Balázzsal közösen adta be szakmai anyagát. Magyar Attila, a Zsolnay Negyed gazdasági igazgatója (Az Echo TV korábbi kreatív igazgatója) pedig Szűcs Gáborral és Kővári Zsuzsával közösen pályázott. A harmadik aspiráns Kiss László rendező volt, de formailag érvénytelennek nyilvánították az ő anyagát.

A három kurátor közül ketten, Őri László, Pécs alpolgármestere mellett a Magyar Teátrumi Társaság delegáltja, Rázga Miklós pécsi színigazgató is Magyar Attila pályázatát szavazta meg. A Magyar Színházi Társaság azonban nem voksolt rá, mert nem tartotta kielégítőnek a pályázat szakmai részét. Nem láttuk biztosítva, hogy a válogatás és a zsűrizés szakmai alapon történik majd. Meggyőződésünk szerint akkor jó a POSzT, ha elfogadható a versenyprogram, és nem vált ki nagy vitákat.

Ezért volt egy javaslatom, amit épp ma tárgyalnak Pécsen, eszerint: jöjjön létre egy 12 tagú szakmai testület, amelyre az ügyvezető igazgató a szakmai kérdéseket, a válogatás és a zsűrizés mikéntjét bízhatja. Ez a 12 tagú testület felügyeli aztán az érdemi munkát.

- Egyik felét a Teátrumi Társaság, a másikat pedig a Színházi Társaság adja?

- Nem, sikerült egy ennél magasabb szintű, szakmaibb megoldást találni. Olyan művészek lesznek tagjai, mint Máté Gábor, Mácsai Pál, Hegedűs D. Géza (ő lesz az elnöke), és Rátóti Zoltán, de sorolhatnám a többieket is. Az ügyvezető pedig csak akkor bírálhatja felül a testület munkáját, ha gazdasági akadályok merülnek fel.

- Ön is tagja lesz?

- Nem, szándékosan nem akartam, de fel se merült. Nem szívesen lennék benne, mert azt remélem, hogy a szombathelyi társulat is rendkívül érdekelt lesz majd a POSzT-ban, nehogy az összeférhetetlenség gyanúja felmerüljön. 2016-ra még tavaly kijelölték a válogatókat, így az új testület a 2017-es POSzT kapcsán kezdi meg munkáját. Bízom abban, hogy a 2017-es POSzT már békességes lesz.

Mintha kevesebbet látnánk Szombathelyen, többet játszana budapesti színházakban, mint itt.

- Muszáj időnként megmutatnom magam Budapesten is, ha én évekre kiesnék a színészi vérkeringésből, akkor meggyengülne a szakmai tekintélyem. A neves, országos hírű rendezőkkel is itt nyílik mód egy esetleges jövőbeni szombathelyi tervekről beszélni, és a szakmai adminisztrációval is Pesten van lehetőségem kapcsolatot tartani, ami a szombathelyi színház szempontjából nem elhanyagolandó. A Rózsavölgyiben vannak szerepeim, játszom a Radnóti Színház Platonov című előadásában, amit Alföldi Róbert rendezett, és Az én és a kisöcsémben, az Operettszínházban.

Viszont minden évben legalább egy produkcióban játszom itt is, sőt, ebben a szezonban két szombathelyi szerep is vár rám, a Szent Mártonról szóló „Köpönyeg és palást” című darabban én alakítom majd az idős Szent Mártont. Izgalmasnak ígérkezik ez a munka, a mű remekül artikulálja, ahogyan az idős Márton következetesen élte és várta el másoktól is az alázatos szerénységet, mennyire nem értett egyet a rongyrázó, fényűző egyházi törekvésekkel. A darab terjedelmes része Szent Márton kiállásáról szól az állami beavatkozás ellen. Talán nem lesz érdektelen a téma. A másik produkció, amelyben Szombathelyen játszom, Machiavelli Mandragórája lesz, amit Valló Péter rendez, és amit nemsokára el is kezdünk próbálni.

- Úgy tudjuk, hogy itteni lakását is eladta. Már nem annyira tartja fontosnak, hogy szombathelyiként tekintsenek önre?

- Dehogynem, csak amikor 2007-ben lejöttünk, a fiam 10 éves volt. Ahhoz, hogy nyugodtak legyünk, le kellett költöztetni magunkhoz a párom édesanyját, hogy legyen, aki vigyáz rá, ha mi dolgozunk. Ezért kellett egy olyan házat vennünk, ahol kényelmesen elfértünk, ami egyébként tetemes hitelfelvétellel járt. Azóta Benedek 19 éves lett, és a nagymama visszaköltözhetett Budapestre, a Hadnagy utcai ház pedig már túl költségesnek bizonyult, ezért kerestünk egy kisebbet és olcsóbbat. Most a Rumi úton lakunk.

Lánya, veje is színész, fia színházi környezetben nőtt fel. Ő nem készül erre a pályára? Vagy inkább NB/I-es focista lesz?

Ott van az én két nagyfiam, akiknek eszük ágában sem volt soha színészi pályára lépni. Ami érdekes, hogy határozott, saját ízlése van, ki nem állhatja a zenés darabokat, viszont nagyon szerette például a Szabad ötletek jegyzékét, vagy a Vitéz Mihályt. A szakértők meg az edzői is azt mondták, képessége az NB/I-es szintet is elérné, de most az érettségi a legfontosabb. Egyébként Vépen, megyei első osztályban focizik, de elsődleges most a továbbtanulás. Nagyon komolyan veszi ezt, jól is tanul, a foci most csak hobbi. Itt a megyében azonban figyelemmel kísérik, volt már a forduló legjobbja, kétszer is.

-Jövőre lejár az öt éves igazgató kinevezése. Újra pályázik, vagy van már utódjelöltje?

- Pontosan jövő év szeptemberében. Sok minden történhet még ebben a másfél évben, de ha jó az egészségi állapotom, akkor én ezt a munkát szeretném még folytatni. Nem tartom befejezettnek, azt gondolom kiemelkedően sikeres évek vannak mögöttünk, a szombathelyi színház presztízse a szakmában is magas, a nézők is szeretnek minket, az erős jó munka gyümölcsét még szeretném egy kicsit nevelgetni, majszolgatni. 

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,242,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,61,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,5,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,3,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,38,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,64,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,329,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,133,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,30,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,369,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,601,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,222,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,58,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,68,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: Jordán Tamás elárulta nekünk, ki lesz a színház új főrendezője, és miért adta el a szombathelyi lakását
Jordán Tamás elárulta nekünk, ki lesz a színház új főrendezője, és miért adta el a szombathelyi lakását
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2016/01/jordan-tamas-elarulta-nekunk-ki-lesz.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2016/01/jordan-tamas-elarulta-nekunk-ki-lesz.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content