Ilyen a világ egy csemegepult mögül

Mit tehet egy író, ha alkotói és magánéleti válságba kerül, ráadásul úgy érzi, a való élettől is eltávolodott? Csemegepultosnak áll, legalábbis Gerlóczy Márton színre vitt regényének főszereplője ebbe az inkognitóba bújva igyekszik választ találni az őt foglalkoztató kérdésekre.

A színpadon monodráma formájában visszaköszönő naplóregény egyetlen ember – a Gerlóczy műveiben gyakran felbukkanó Márczy Lajos – nézőpontjából tárja elénk a történéseket.

Az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE közös előadása, A csemegepultos naplója a MOST FESZT keretében, március 28-án debütál a Jászai Mari Színházban. A Göttinger Pál rendezte darabban a címszerepet alakító Ötvös András az elénk tárt élet fő mozgatója. „Ötvös olyan eszköztárat vonultat fel a szereplők megformálásában, animálásában, ami egy pillanatig nem ejti le a néző tekintetét. Muszáj őt követni, akkor is, ha sejthető, ami történni fog” – olvasható a Revizor Online a darabról írt kritikájában.

A tárgytalálmányok gazdag világot kerekítenek a bódéban zajló történethez, és ebben nagy szerepe van Schneider Jankó bábszínész munkájának: zsírpapír-maszk, melegítőfelső, rafia-szatyor, és bármi, ami kéznél van, megszemélyesítődik és személyeket jelöl.