Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Ilyen a világ egy csemegepult mögül

Mit tehet egy író, ha alkotói és magánéleti válságba kerül, ráadásul úgy érzi, a való élettől is eltávolodott? Csemegepultosnak áll, legalábbis Gerlóczy Márton színre vitt regényének főszereplője ebbe az inkognitóba bújva igyekszik választ találni az őt foglalkoztató kérdésekre.

A színpadon monodráma formájában visszaköszönő naplóregény egyetlen ember – a Gerlóczy műveiben gyakran felbukkanó Márczy Lajos – nézőpontjából tárja elénk a történéseket.

Az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE közös előadása, A csemegepultos naplója a MOST FESZT keretében, március 28-án debütál a Jászai Mari Színházban. A Göttinger Pál rendezte darabban a címszerepet alakító Ötvös András az elénk tárt élet fő mozgatója. „Ötvös olyan eszköztárat vonultat fel a szereplők megformálásában, animálásában, ami egy pillanatig nem ejti le a néző tekintetét. Muszáj őt követni, akkor is, ha sejthető, ami történni fog” – olvasható a Revizor Online a darabról írt kritikájában.

A tárgytalálmányok gazdag világot kerekítenek a bódéban zajló történethez, és ebben nagy szerepe van Schneider Jankó bábszínész munkájának: zsírpapír-maszk, melegítőfelső, rafia-szatyor, és bármi, ami kéznél van, megszemélyesítődik és személyeket jelöl.