Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Játsszunk boltosat!

Adva van egy író, Lajos, aki megunja a négy fal közötti alkotómunkát és egy piacra áll csemegepultosnak, ahol az Élet van. Szabadidejében csajozik, kocsmázik és a szomszédokkal ismerkedik, keresi magát és az Életet.

Ötvös András egyszerűen fantasztikus. Nem csupán monodrámát látunk, ahol másfél órára egyedül kell lekötni a nézők figyelmét, hanem egy bravúros bábjátékot is. Ötvös egy ötéves gyerek lelkesedésével és fantáziájával veti bele magát a játékba. Így lesz egy koszos rongyból Köntös, az idős szomszéd néni, elevenednek meg a kolbászok és a konzervek. Közben a csemegepult bódéja is forog, átalakul romkocsmává, villamossá vagy éppen dunai híddá. Nevetünk, meghatódunk, együttérzünk. Nemcsak a tárgyak kelnek életre, hanem a mi fantáziánk is: látjuk magunk előtt az elbeszélt jeleneteket, még ha éppen bábjáték nélküli monológot hallunk is. Mi is gyerekek leszünk, akik együtt játszanak a színésszel. Hát nem ez a színház lényege? A jó színházé? Ennyire egyszerű.