Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Kemény a csemegepultosok élete

Egy Gerlóczy Márton könyvet olvasni szórakoztató, de A csemegepultos naplója című előadás azt igazolta, hogy eljátszva is működik. A beengedésnél és ültetésnél érzékelhető feszültség hamar feloldódott, a közönség harsány nevetése kísérte végig a darabot.

Palkonyán a faluházban nemcsak a díszlet pörgött, hanem Ötvös András is. A többi szereplőt különböző tárgyakkal, konzervekkel, felmosóronggyal, pulóverrel, több rúd szalámival jelenítette meg, ami már önmagában figyelemfelkeltő ötlet. A díszletnek köszönhetően sikerült egyetlen forgatható elemmel számtalan helyszínre kalauzolni bennünket, többek között a piacra, a reggeli villamosra, Lajos lakására és a kocsmába. Külön örömmel töltött el, hogy a humorban gazdag jelenetek (ebből tényleg rengeteg volt!) mellé becsempésztek egy-egy meghatóbbat (gondolok például az öreg hölgyre, aki visszatérő vásárlója a piacnak, és minden alkalommal ugyanabból a lehetetlenül kis összegből próbál gazdálkodni.)

Az előadás végeztével, miután minket nézőket is megtapsolt Ötvös András - amiért megbirkóztunk a meleggel - a mögöttem ülő hölgy ezt mondta a barátnőjének: „Na ugye, hogy megérte eljönni?”

Hannig Dóra