Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Szerdán kezdődik az Irodalom Éjszakája

Összesen 24 ország 25 írójának szövegeit olvassák fel június 23. és 25. között esténként Budapest különböző helyszínein, az Irodalom Éjszakája rendezvényen. Az idei téma a VÉSZKIJÁRAT. Az irodalmi happening formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat. A budapesti nyilvános felolvasások sorozata évről évre új helyszínre vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a közönség figyelmét. Az idei három napos eseménynek Belső-Erzsébetváros ad otthont. „Ami a világjárványt illeti, úgy tűnik, már látszik a villogó neonfelirat, megtaláltuk a vészkijáratot. De az életünkből egyetlen vakcina sem menekít ki, és akkor sem szabadulunk, ha nem veszünk tudomást a vészről. Valami ilyesmi volt számomra a tanulság az idei Irodalom Éjszakája szövegeit olvasva, amelyek többnyire nem friss szövegek, nem a ránk szakadt válság szülte őket” – összegez Nagy Gabriella író, szerkesztő, az Irodalom Éjszakája kurátora. A szemelvényeket az Orlai Produkció, a Gólem S

Kultúrfürdő zárónap + fürdőzés a Veli bejben, összesen max. ezeröccázért!

Szeptember 8-án a délutántól éjfélig tartó (egyébként száraz, az előterekben zajló) programokon 1000–1500 Ft-os fürdőjegy ellenében vehetsz részt. Hozz fürdőruhát! A programokkal párhuzamosan és azok szünetében 21:30-ig lehet fürödni. Még több infó...

Fürdőmedencében és programokban megmártózni egyaránt remek mulatság, a Veli bej fürdővel való együttműködésünk eredményeként az ide Kultúrfürdő zárónapi programján újra összeköthetjük a fürdőzést egy fergeteges kultúrcsobbanással.

A délutáni gyerekmedencében a Soharóza kórus és a Parányi Műhely tart zenés beavató játékot 6-12 éves gyerekeknek. Amíg a gyerkőcök elmerülnek a hangok világában, a szülők, ha épp nincs kedvük részt venni a workshopon, a következő programra érvényes fürdőjeggyel (1000 Ft) megmerítkezhetnek a Veli bej fürdő medencéiben. Vagy: egész estés jegyet váltva (1500 Ft) a Fürdőgálán is részt vehetnek fürdőzőként. (Fürdőruhát feltétlen hozzatok!)

A Soharóza kórus Metamorfózis koncertjén a régizene és a kortárs zene kapcsolódási pontjait kereső alkotófolyamat részesei lehetünk. A Veli bej fürdő üvegterme impozáns környezetet biztosít a két idősík eltérő zenei formái közti mozgás és átváltozás megjelenítéséhez.

A Kultúrfürdő ez évi záróestjén, a Fürdőgálán az elmúlt évek gálatúráit felidézve a belső terek nagyszerű adottságait ötvözzük a Veli bej fürdő előtti park és a szökőkút piknikre csábító milliőjével. Tervezünk improvizációt a Soharóza kórussal, hangmasszázst a Hangfürdő csapatával, az üvegterem falait is megremegtető éneklést Tóth Evelinnel, zenés szárazföldi és vízi párbajokat, akusztikus formációk fejesugrásait, közös jammelést, és sort kerítünk a képeslapjátékunk eredményhirdetésére is. Az idei kultúrfürdőzést egy fergeteges bulival zárjuk, a táncolni vágyóknak Disc Bobby és DJ Delgado húzza majd a talpalávalót a Veli bej üvegtermében.

Örök nosztalgiával gondolunk vissza a kezdetekre, a Malomtó partján kihasználatlanul szomorkodó (ál)törökfürdőre, ahonnan a Kultúrfürdő medréből kilépve elindult és újabbnál újabb izgalmas helyszínekre vezetett minket a Vizivárosban. A Veli bej fürdőbe megérkezve szinte a kezdetekhez tértünk vissza, hiszen múltat és jelent térben csupán egy kis utca, a Zsigmond köz választja el egymástól. A Fürdőgálával egyúttal emeljük poharunkat mindkettőre, és a múlt és jelen találkozása alkalmából a jövőre is!

Kultúrfürdő zárónap az Irgalmasok Veli bej fürdőjében és környékén

Figyelem! A Kultúrfürdő szeptember 8-i programjai a Veli bej előtereiben és NEM a medencéiben zajlanak, de a programok alatt és között (14 éves kor fölött) lehet, szabad és KELL fürödni, este 21:30-ig. Mindezt 1000 és 1500 Ft-os kombinált jegy ellenében. A szeptember 8-i program:
15h Soharóza és Parányi Műhely (14 év fölöttiek ez alatt már fürödhetnek!)
17h Soharóza kórus: Metamorfózis
18h Gálapiknik és Unplugged Szökőkút Jam, majd Disc Bobby és DJ Delgado
Belépőjegy 14 év fölöttieknek (egy programra) 1000 Ft (fürdőjeggyel), egész estére (2 programra): 1500 Ft (fürdőjeggyel). Fürdőruhát hozzatok! 21:30-ig lehet fürödni.

Belépőjegy gyerekeknek nincs, adományt köszönettel elfogadunk. Ajánlott adomány: 500 Ft, testvérkedvezmény lehetséges.

forrás: http://2013.kulturfurdo.hu