Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KÁVÉSZÜNET HORVÁTH ILLÉS RENDEZŐVEL

„EZ EGY NAGY BARÁTI, ALKOTÓI ÖSSZEJÖVETEL" A Kőszegi Várszínháznak az idei a 40. évada. A szakmában azt szokták mondani: kétféle színész van, aki már játszott a Kőszegi Várszínházban, és aki majd játszani fog. A jubileumi szezon ősbemutatóját, Göttinger Pál Manőver című darabját Horváth Illés rendezi. A tavalyi évadot elvitte a pandémia. A Kőszegi Várszínház kedvelt helye a kőszegieknek, a Vas megyeieknek, de sokan érkeznek ide Budapestről is, hiszen a város és a környék is vonzó pihenőhely az idelátogatóknak. Kifejezetten szeretik, hogy olyan ősbemutatókat láthatnak, amit máshol nem. Olyan előadásokat, amelyek igényesen szórakoztatnak, és közben elgondolkodtatnak. Az idei darab műfaja: képzeletbeli skandináv vígjáték. A történet napjainkban, Svédországban játszódik, mégpedig a Trombon című kisvárosi napilap szerkesztőségében, ahol Kaspernek, az újság főszerkesztő-helyettesének ideje lenne észhez térnie. Valaha ígéretes és tehetséges újságíró volt, de negyvenegynéhány évesen azt é

Magyar Színház 1%

Mint ismeretes, az adótörvények lehetővé teszik, hogy már befizetett adója 1%-áról civil szervezetek, különböző kulturális intézmények – köztük a Magyar Színház – javára rendelkezzék.

E rendelkezése Önnek egy fillérjébe sem kerül, a színháznak viszont lehetőséget ad produkciói igényesebb színpadra állítására. Az elmúlt években így kapott több százezer forintot produkcióink színpadra állítására használtuk fel.

Kérjük ezért, rendelkezzék idén is a Magyar Színház javára úgy, hogy az adócsomagjában talált „Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról” című nyomtatványon a kedvezményezett adószám helyét a Magyar Színház 15309518-2-42 adószámával tölti ki.

Remélt segítségét, mellyel hozzájárul a Magyar Színház munkájához, előre is köszönjük.