Szabad az É! - Kórusok Éjszakája a Palotanegyedben

Május 11-én, szombaton este hét órától a VIII. kerületi Mikszáth téren és környékén, azaz a Palotanegyedben mindenhonnan énekszó hallatszik majd - házakból és udvarokból, kertekből és lakásokból, meg persze az utcákon és tereken, hiszen az első ízben megrendezett Kórusok Éjszakáján csaknem húsz, különböző műfajokat képviselő formáció vesz részt.

Aki ellátogat a Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület önkénteseinek szervezésében megvalósuló, nagyszabású programra, sokszínű képet kaphat a hangszeres kíséret nélküli, a cappella éneklés végtelen változatosságából. Hallgathat kamarakórust és nagy létszámú együttest, komolyzenét és jazzt, régi zenét és népzenét, vagy éppen improvizációra épülő produkciót. Többek között a Csíkszerdát, a Városminort, a Soharózát, az Aulát, a Forgót, a Jazzationt és a LiKört. Mindeközben pedig rácsodálkozhat a kulturális és oktatási intézményekben, vendéglátó- és szórakozóhelyekben bővelkedő városrész építészeti érdekességeire, csemegéire, megbúvó vagy feledésbe merült kincseire. Ráadásul az egymáshoz közeli helyszínek - mint például a Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének kertje, az Építészkamara udvara, a PPKE Jogi Karának Gesztenyéskertje, a Lumen kávézó vagy a Fecske bisztró - végigjárása közben izgalmas flashmobokra bukkanhat.

Az est utolsó megmozdulásaként, a tizenegykor kezdődő záróbuli előtt a kórusok és a közönség együtt énekelhetik el az ez alkalomra komponált, könnyen megtanulható dalt.

A Kórusok Éjszakájának tudnivalói a korusokejszakaja.hu honlapon olvashatók, de érdemes felkeresni a program Facebook-oldalát is: www.facebook.com/KorusokEjszakaja.