Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Az Index írja a Fekete-fehérről

Göttinger Pál magával játszik, és a néző nyer Stefan Zweig utolsó művéből, a világsikerű Sakknovellából Légrádi Gergely írta meg a Fekete-fehér című színpadi adaptációt, amelyet Ujj Mészáros Károly állított színpadra, a darab összes szerepét pedig Göttinger Pál játssza. Kifejezetten csípős hidegben hagyom el a B32 Galéria és Kultúrteret, mégsem fázom. A jóleső színházi katarzisélmény, amely ritkábban születik meg, mint ahányszor igényelné az ember, hazáig fűt és gondolatban még mindig mellettem van. Pont ezért nehéz úgy beszélni az előadásról, hogy egy óvatlan mondattal ne adjunk mattot a jövőbeli nézők színházi élményének. LÉGRÁDI GERGELY ÍRT SZÍNPADI ADAPTÁCIÓT STEFAN ZWEIG UTOLSÓ MŰVÉBŐL, A SAKKNOVELLÁBÓL, AMELYET UJJ MÉSZÁROS KÁROLY RENDEZETT, GÖTTINGER PÁL PEDIG ELJÁTSSZA. HÁROM REMEK ALKOTÓ – MOST SEM OKOZTAK CSALÓDÁST. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az előadás végén a vasnál is erősebb, nagyjából szűnni nem akaró acéltaps tört fel a nézőtéren. A darabban több karakter k

Közkívánatra újra műsoron!

Közkívánatra a nézők kedvenc előadása egy alkalommal újra műsoron! Ki ne akarna bekukkantani a egy színház kulisszái mögé? Ráadásul előadás közben – mondjuk a Csárdáskirálynő első felvonása alatt?

Látni, hogy mi folyik hátul – mi az, amit a nézők szeme sosem láthat a nézőtérről? Most pontosan ezt teheti meg, aki megnézi a Csiky Gergely Színház nagyszínpadán az Othello Gyulaházán című fergeteges vígjátékot. Április 19-én pénteken 19 órakor kiderül, hogy Othello tényleg megfojtja-e kedvesét az ötödik felvonásban! Aki eljön, egyszerre három előadást láthat: a Csárdáskirálynőt, Shakespeare Othelloját modern feldolgozásban, és egy üdítő komédiát egy vidéki színház mindennapjairól. 

A fiatal főrendező a világot akarja megváltani, a vidéki társulat inkább az operettre szavaz, mint az avantgárd kísérletekre, a vezető színészt megtámadja a zöld szörny, a fiatal tehetség lehetőséget kap, hogy szobalányból primadonnává válhasson, a gazdaságis a bevételért szurkol, a színidirektor igyekszik úrrá lenni a bolondok házán. A kulisszák mögött áll a bál, a büfében is mindig történik valami: buli vagy botrány, és csehszlovák ösztöndíjas íróbarátunkról se feledkezzünk meg. Mindez a legismertebb operett-muzsikák részleteivel! 

Jegyek válthatók a színház jegyirodájában hétfőtől péntekig 9.00-17.00, szombaton 9.00-12.00 óra között, telefonon a 82/511-207, 511-208, 511-209-es számokon, vagy a jegyiroda@csiky.hu címen. A Csiky Kártya-tulajdonosoknak, ha még nem használták fel Szabadjegyüket, itt a remek alkalom!