Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások.
A forrásokat az egyes bejegyzések
végén lehet megtalálni.


Kedden indul a bérletezés a Csikyben


Újra felfedezni a színház szellemi, érzelmi hatásának erejét - ez a célja a Csikynek a 2012/2013-as évadban. A közönség újra hat előadással találkozhat a felnőtt nagyszínpadi bérletben. Nézze meg, mit érdemes megnéznie!

A keddi évadnyitó üléssel megkezdődik az újabb színházi idény. A Csikyben az alábbiakban röviden bemutatott előadásokkal találkozhat a nagyérdemű. Cikkünk alján keretben megtalálják a bérletárakat és olvashatnak az igénybe vehető kedvezményekről is.

NAGYSZÍNPADI BÉRLETES ELŐADÁSOK

Jacques Offenbach:
SZÉP HELÉNA
operett, rendező: Göttinger Pál

A francia operett olyan, mint egy bon-bon, szétolvad a szádban. Ínyencfalat, finomság, nem táblás csoki, hanem fondeau, nem lecsó, hanem ratatuille. Ízlelgetni kell. A Szép Helénában egy pásztorfiú döntheti el, ki a legszebb nő a világon. Hát persze, hogy ez a kérdés, hisz nem utolsó vonzóerő a francia operettben a híres francia pikantéria: a történetet áthatja a rendkívül finom erotika. Ne feledjük: Offenbach honosította meg a színpadokon a legilletlenebb táncot: a kán kánt!

Makszim Gorkij:
ÉJJELI MENEDÉKHELY
dráma, rendező: Valló Péter

A drámaíró Gorkij világhírét ez a dráma alapozta meg. Az éjjeli menedékhelyen a társadalom számkivetettjei tengetik életüket, ebbe a világba érkezik Luka, az idős vándor, aki mindegyikük életének fontos szereplője lesz. Bölcs tolsztojánus ő, akinek szép szavai segítenek elviselni az élet nehézségeit, vagy illúziókeltő, aki megakadályozza az igazság kirobbanását, és annak megtisztító erejét? Több mint száz éve vitatkoznak ezen a darab olvasói és nézői. Mi az igazság? Milyen az ember? Hogyan lehet becsületesnek, tisztességesnek maradni a kegyetlen és szenvtelen világban? Máig a lelkiismeretünk mélyén parázsló kérdések.

Gádor Béla – Tasnádi István:
OTHELLO GYULAHÁZÁN
komédia, rendező: Göttinger Pál

Othello vagy Csárdáskirálynő? Hamlet vagy Marica grófnő? Shakespeare vagy operett? Gyulaházára ambiciózus fiatal főrendező érkezik, aki minimum megváltani kívánja Gyulaházát, ami azért nem lesz olyan egyszerű. Működésbe lép a főszereptől fosztott Vezető Színésznő. Az élete lehetőségét kapó, Desdemonát játszó fiatalka kezdő mindent belead, míg fröccstől fröccsig próbálja Othellót a rég eltunyult Vezető Színész. És mindenhez mindenki hozzászól, portástól az igazgatóig, gazdaságistól a táncos komikusig… Beleshetünk a függöny mögé, a próbára, az öltözőbe, a színházi büfébe, és azt látjuk, hogy minden baj ellenére, egyszer csak elkezd megszületni egy előadás!

Emil Lotjanu filmje alapján:
A CIGÁNYTÁBOR AZ ÉGBE MEGY
zenés ballada, rendező: Szőcs Artur

Hová megyünk folyton? Se vége, se célja. Még a szerelemre se marad időnk. És közben: olyan szörnyen szeretünk – teljes szívünkből. Lujko Zobar, a lótolvaj gyerekkorában holdharmatot ivott, a hegyek védelmezik, és elkerüli a puskalövés. De a végzetes szerelmet nem kerülheti el. Ahogy Rada, a boszorkányos szépségű cigánylány sem. Mert a vadlónak acélzablára van szüksége. De nincs az a ló a földön, melyen az ember elmenekülhetne önmaga elől.

A cigánytábor az égbe megy című előadás hangulatának a Söndörgő együttes tagjai adnak különleges ízt: élőben játszanak autentikus cigányzenét a színpadon.

Vörösmarty Mihály:
CSONGOR ÉS TÜNDE
álomjáték, rendező: Vidnyánszky Attila

A Csongor és Tünde rejtély, amelyet lassan kétszáz éve próbálnak írók, irodalomtörténészek, színházművészek, esztéták, filozófusok megfejteni. Mese? Szerelmi románc? Színdarab? Filozófiai traktátus? Drámai költemény az emberi életútról?

Csongor férfi: kincse nincs, hatalomra nem vágyik, a tudásról azt gondolja, valójában senki nem tudja, mennyit ér és mire jó. De küzd, harcol, verekszik: keresi a boldogságot. S boldog, amikor embert próbáló kalandok után megtalálja asszonyát, Tündét, s földi létükben, égi szerelemben örökre összeforrnak.

Móra Ferenc – Fábri Zoltán – Tasnádi István: 
HANNIBÁL TANÁR ÚR
dráma, rendező: Vidovszky György
ŐSBEMUTATÓ

A történet főhőse Nyúl Béla, egy óbudai gimnázium szürke kis tanára, aki a semmiből egyszer csak az érdeklődés középpontjába kerül egy Hannibálról szóló, évek óta fiókban lapuló értekezésével, mely egy véletlen folytán kerül nyilvánosságra. Egy parlamenti interpellációban említik Nyúl nevét, erre meglátogatja őt egy újságíró, a kollégák is befolyásos emberként tekintenek rá, sőt egyik éjjel – álmában – maga Hannibál, a híres hadvezér ül le vele beszélgetni... Másnap jön a kijózanodás, és mi megláthatjuk, hogyan darálja be a hatalom a kicsi embert. Akkor is, most is, mindig is. Mert „az elvtársak és fajvédők cserélődnek, a butaság azonban örök. A buták csapatba verődnek, szavalnak és ordítanak, trappolva menetelnek, botokat suhogtatnak, köveket ragadnak”, ki tud velük szembeszállni?

GYEREKBÉRLET

Nagyszínpad

Szabó Magda – Egressy Zoltán:
TÜNDÉR LALA
zenés mesejáték, rendező: Kelemen József

Lala más, mint a többi tündérgyerek. Látja ezt mindenki Tündérföldön, tudja ezt édesanyja, Írisz királynő is. Van ebben valami nyugtalanító. Persze túlzás volna azt állítani, hogy egyedül Lala az elindítója azoknak a hihetetlen eseményeknek, amelyek teljesen felkavarják Tündérföld békéjét, hiszen a szálak Aterpaterhez, a tudós varázslóhoz vezetnek. De ítéljetek magatok. Ha nyomon követitek azokat az izgalmas bonyodalmakat, amelyek Írisz királynő, Amalfi kapitány, a kis Gigi és Csill patikus körül támadtak, talán megértitek Lalát, aki nem rossz tündérgyerek – csak éppen más, mint a többi.

Stúdió

NÉPMESÉK KICSIKNEK
rendező: Váradi R. Szabolcs

A mese fontos. Minden nép mesél gyermekeinek, este, napközben, alvás előtt, munka közti szünetekben. Vannak vándormotívumok, amiket majd’ minden nép mesél, és vannak egyedi, csak egy adott népcsoportra jellemzőek. Egy dologban azonban minden nép meséi közösek: minden történet – még az állatmesék is – az emberről szól, a bukdácsolásáról, arról, hogy hogyan él, élhetne, hogyan kellene élhetőbbé tennie saját és a közössége életét. A mesélők mindig beleszövik életük történeteit, megpróbáltatásait és bölcs tanácsaikat ezekbe a történetekbe, hogy átadják tapasztalataikat a kicsiknek, a felnövekvő generáció tagjainak.

Három mese egy előadásban: három nép, három kultúra történetei: magyar, cigány és indiai népmese várja a kicsiket.

STÚDIÓELŐDÁSOK

Petőfi Sándor – Ferenczi György:
A HELYSÉG KALAPÁCSA
zenés vásári komédia, rendező: Szabó Máté

Fölébred álmából egy fogoly, s szabadulást tervez. Nade: hogy került fogságba? Ha ki akarjuk deríteni, további kérdésekbe botlunk: kié a helység leglátogatottabb kocsmája? Mily ékes e kocsma birtokosnéja? Miben sántikál a kántor? Ki buzdítja merényének végbevitelére?...

„Ha Petőfi élne, Chuck Berry-rajongó lenne. Aki a rock and rollt életformájának vallja, az nem mehet el Petőfi mellett úgy, hogy ne ragadja meg a belőle sugárzó energia és életöröm.” – Petőfi vígeposzához Ferenczi György blues-betyár ír belevaló zenét.

Martin McDonagh:
VAKNYUGAT
komédia, rendező: Bérczes László

Coleman és Valene. Két testvér. A nap huszonnégy órája Coleman és Valene kisszerű gyűlölködésének terepe. Most éppen apjuk temetéséről érkeznek. Coleman ölte meg az apát, mert az kifogásolta Coleman frizuráját. A faluban persze titok nincs, de a tettnek jelentősége sincs, szülő-, gyermek- testvérgyilkosságokkal és öngyilkosságokkal teli múlt és jelen. A ház mindennapos látogatója az alkohollal ápolt-eltakart lelkifurdalás élő szobra, a lepusztult férfi, Welsh tiszteletes. A whiskysüveg, a kés és a puska pedig mindig kéznél van…

Szakonyi Károly:
ADÁSHIBA
komédia, rendező: Funtek Frigyes

A Bódog család együtt ünnepli a legkisebb fiú, a 19 éves Imrus születésnapját. Albérlőjük is van, Krisztosznak hívják, gyakorta meglátogatja tizenkét tanítvány. Az idősebbik lány, Vanda válás után, frusztrált magányban azzal a hírrel érkezik, hogy kirúgták munkahelyéről. Egyébként 1969. július 20-at írunk, és Neil Armstrong az első lépéseket teszi a Hold felszínén. És miközben mindez így-úgy kiderül, a Bódog család estéjének egyetlen főszereplője van: a televízió.
2012/2013 évad – bérletárakFőpróba bérlet: 8.000 ft (a bérlet másik időpontra nem cserélhető) Teljes árú bérlet vidékieknek 10.390 ft (Csiky kártya-váltással) 
Csoportos vidéki diák bérlet: 8.000 ft 
Gyerek bérlet 2 előadás (Tündér Lala, Népmesék kicsiknek): 2.500 ft 
Jókai ifjúsági bérlet 2 előadás (Csongor és Tünde, Hannibál tanár úr): 3.200 ft 
Stúdió bérlet 3 előadás: 5.500 ft, diák-nyugdíjas: 4.000 ft 
Karzat bérlet 6 előadásra: csak diákoknak! 
Kaposváriaknak: 4.000 ft, vidékieknek. 3.500 ft

Részletre történő bérletvásárlás 2012. június 20-ig, első részlet 3.000 ft, a további fizetés szeptember 15-ig. A bérletek átvétele a teljes ár fizetésekor történik.

Kedvezmények:

Kaposvár Kártya kedvezmény minden fajta bérletnél érvényesíthető, értéke: 10%
Csiky kártya 15% csak a teljes áru bérletből
Csiky kártya a teljes bérletárból -15% +1 szabadjegy. Ára: 1.990 ft.

Vásárláskor Cadhoc művelődési csekk, Ticket Accor Kultúra utalvány, Sodexho pass Kultúra utalvány, Üdülési csekk és SZÉP Kártya felhasználható Bérletértékesítés a szabad helyekre: 2012. augusztus 21-től

Csiky Gergely Színház Jegyirodája
Kaposvár, Fő u. 7. (Európa Park)
Telefon: 82/511-207, 511-208, 511-209
E-mail: jegyiroda@csiky.hu
web: www.csiky.hu

Pénztári órák:

hétfő-péntek: 9.00 - 17.00
szombaton: 9.00 - 12.00
vasárnap: zárva

A nézőtéri pénztár felnőtt előadások előtt 1 órával, gyermek, ifjúsági és stúdió előadások kezdete előtt fél órával nyit. Telefon: 82/528-458


TÁMOGATÁS, SZOLIDARITÁS

Köszönjük, ha a karantén-időkben megcsappant színházasdinkat akár csak havi jelképes, 1-2 eurós felajánlással támogatod. A befolyt összegek segítenek abban, hogy színészek, rendezők, fesztiválszervezők maradhassunk. A támogatói feliratkozáshoz kattints ide!

TÁRGYMUTATÓ

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bencs villa bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál club70 cosí fan tutte cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom europa cantat ezek mennek fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália patreon pécs pécsi egyetem pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szent imre szentendrei teátrum szép heléna szfe színház tv színházak éjszakája színházi törvény szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed