Gyógyír 50

Tavaly nyáron mutatta be az Orlai Produkció a Daniel Glattauer bestselleréből készült Gyógyír északi szélre című előadást. Az Óbudai Társaskör, a Kultkikötő és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében létrejött produkció a jubileumi, 50. előadást a bemutató helyszínén, az Óbudai Társaskörben tartja, ahol júliusban nyolc alkalommal is műsorra tűzik a produkciót.

„A történet szerint egy félregépelt e-mail cím miatt levelezni kezd egy nő meg egy férfi, és szinte akaratlanul, de függőjévé válnak ennek a kapcsolatnak. Egyszerűen nem bírják abbahagyni. A tétnélküliség miatt – hiszen nem is ismerik egymást – egyre bizalmasabb viszonyba kerülnek, míg végül olyannyira fontossá válnak egymás számára, hogy feldúlják a saját életüket” – fogalmaz Göttinger Pál az előadás rendezője.

A történet érdekessége, hogy szereplői soha nem találkoznak egymással: Leo és Emma csak e-mailen érintkeznek, így járják be a szerelem csúcsait és hullámvölgyeit. A magát kereső, roppant racionális, jellemzően hűvös és egzakt Leo Leike szerepében Őze Áron, a megnyugodott családanyából a nőiség és nőiesség teljes skáláját bejáró Emmi szerepében Fullajtár Andrea látható.

„Ez egy színészközpontú előadás, nem is nagyon lehetett más, hiszen két egészen kiváló színészről van szó. Tudtuk, hogy előadás sikere tulajdonképpen azon fog múlni, hogy Leo és Emmi között úgy is tud-e sisteregni a levegő, hogy a darab szerint semmilyen fizikai kontaktus nincsen közöttük. Az ötvenet enélkül nem tudtuk volna elérni.”

Az 50. előadás július 18-án az Óbudai Társaskör kertjében lesz. Augusztus végén a nyíregyházi VIDOR Fesztivál versenyprogramjában szerepel a produkció, októbertől pedig ismét a budapesti Belvárosi Színházban találkozhat rendszeresen a közönség az előadással.

Forrás: Orlai Produkciós Iroda / http://reflektorfeny.hu/