Kortársak és klasszikusok Kaposvárról/ A Csiky Gergely Színház vendégjátéka a Városmajorban

Budapest, 2012. június 14., csütörtök (OTS) - A Városmajori Szabadtéri Színpad kiemelt vendége júniusban a kaposvári Csiky Gergely Színház. A Rátóti Zoltán igazgatásával megújult társulat az idei évad három friss bemutatójával mutatkozik be a Budapesti Nyári Fesztivál programjában.

2012. június 16-án, szombaton Háy János és Lovasi András A kéz című bítzenés színdarabját láthatja a közönség. Háy saját novelláskötete, A bogyósgyümölcskertész fia alapján írta a színdarab szövegét, ami megihlette Lovasi Andrást és a Kiscsillag zenekart. A zenét és a szöveget a Prima Junior Díjas Göttinger Pál rendezte életérzéssé. A színház ősbemutatójának főbb szerepeiben budapesti és kaposvári színész szakos egyetemi hallgatók mutatják meg tehetségüket.

A kaposvári vendégjáték június 19-én, kedden Molnár Ferenc klasszikusával folytatódik. A Pál utcai fiúk ifjúsági előadást a számos alkotói díjat nyert rendező, Vidovszky György állította színpadra a színház fiatal tagjai valamint a Kaposvári Művészeti Egyetem színészhallgatóinak főszereplésével.

Június 21-én, csütörtökön Tasnádi István Finito (Magyar zombi) című vígjátéka zárja a sorozatot, amely groteszk látleletet ad napjaink Magyarországáról. A halálra szánt magyar zombival és egy újabb adag verses komikummal szintén Göttinger Pál rendezésében ismerkedhetünk meg. A kaposvári társulat kiváló színészei - Kelemen József, Nyári Szilvia, Némedi Árpád, Csonka Ibolya - mellett vendégként Kaszás Gergő és Szikszai Rémusz szerepel az előadásban.

Mindhárom előadás először látható Budapesten, amelynek nézői jelképesen és ténylegesen is hozzájárulnak a kaposvári színház Téglajegy-akciójához.

A Szabad Tér Színház az előadás bevételéből - minden megvásárolt jegy értékéből 100 Ft-tal - támogatja a Csiky Gergely Színház 100 éves épületének felújítását.

*
Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: www.szabadter.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen.

Rendelés telefonon: 06 1 / 301-0147, E-mail-ben: jegyiroda@szabadter.hu

További információ, friss hírek, akciók: www.szabadter.hu

forrás: http://ots.mti.hu/