KoMa Társulat - Indul az évad

Második évadját kezdi most szeptemberben a KoMa, új bemutatókkal és némiképp megújult társulattal.  Jelinek Erzsébet, Lass Bea, Polgár Péter és Zrinyi Gál Vince mellett idén hat új fiatal színésszel, Guary Alexandrával, Jaskó Bálinttal, Kroó Balázzsal, Lőrincz Sándorral, Várkonyi Eszterrel és Vesztl Zsófival egészül ki a csapat.

A 2008-2009-es évadban tovább játsszuk a POSZT-on és a Volt Fesztiválon is díjat nyert Plazma című előadást, melyben Mohai szerepét Ötvös András helyett Polgár Péter veszi át.

Bár még csak a munkacíme van meg, de a próbái már folynak a november elején bemutatandó, a társulat által írt és improvizált Strange-nek. Mikó Csaba Idilljének január közepén, míg a volt Krétakörös színészekkel együttműködve, a Tasnádi István által írt és rendezett Phaidrának január végén lesz a premierje. Tavasszal leköltözünk Nyíregyházára, ahol a Móricz Zsigmond Színházzal közösen visszük színpadra Varró Dániel új mesedarabját, a Líra és Epikát, Göttinger Pál rendezésében.

A tavalyihoz hasonlóan idén is lesznek felolvasószínházak, gimnáziumi előadások és beszélgetések, valamint nyár elején egy nagyszabású összművészeti előadás: a Podmaniczky Szilárd Szép Magyar Szótárából létrehozott performance-ban a KoMa csapata képzőművészekkel, zenészekkel és táncosokkal közösen feszegeti majd a színház, mint műfaj határait.



http://www.komatarsulat.hu