Ötödik alkalommal töltöttétek meg a Momentán Udvart! Köszönjük!

Az idei Művészetek Völgyében is önálló udvarral voltunk jelen, 10 napig minden arról szólt, hogy veletek együtt jól érezzük magunkat, improvizáljunk, együtt legyünk, fesztiválhangulatban, lazán. A teljesség igénye nélkül visszaidézzük a hangulatot. 

Már ötödik éve készülünk, izgulunk, hogy a Momentán Udvart izgalmas, imprós programokkal és aktivitásokkal töltsük meg, rengeteget beszélünk, tervezünk a fesztivál előtt, de mindig az a legjobb pillanat, amikor ti, a közönség beléptek a kapun, és az egész udvar életre kel.

És hogy mitől vibrál ennyire a Momentán Udvar?

  1. Elsősorban tőletek! Mert beleadtatok mindent! Leírtátok, mik lesztek, ha nagyok lesztek, adtatok egymásnak kedvességcetliket, bevállaltatok napi és fesztiválos bátorságkihívásokat. Nem henyéltetek, hanem bejöttetek, részt vettetek a workshopon, üldöztétek egymást láthatatlan akadályokon át az udvarban, ötletet adtatok az előadásokhoz, nyertetek a bingón. Az idei udvarunk legmeghatóbb pillanata talán az volt, amikor kiderült: egy fiú egy kedvességcetli segítségével kérte meg a barátnője kezét! Sok boldogságot nekik innen is!
  2. Vendégelőadóinktól Az élet értelmével, Mácsai Pál és Lukács Miklós előadásával, az Örkény-novellákból született darabbal zárult az 5. Momentán Udvar. Eljött hozzánk Mészáros Piroska a Call Girl című, saját élményből született előadásával. Molnár Levivel és a társulattal is együtt imprózott Scherer Péter. Mindnyájuknak köszönjük <3
  3. A koncertektől Az első hétvégén a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar, a második hétvégén pedig a Kaukázus robbantotta fel a Momentán színpadát. Előbbiek jól ismert slágereket adtak elő úgy, hogy a fél Momentán Társulat is az udvaron bulizott, utóbbiak pedig a zuhogó eső ellenére játszották végig a koncertet.
  4. Az Éjjel-nappal Momentántól A negyedik évadát élte idén csak Kapolcson látható szappanoperánk. Mindennap újabb résszel várt mindenkit az ezúttal vadnyugati történet: Kétlövetű Harryről, a félelmetes Bronson-testvérekről és a híres Little Jackville-i madame-ról, Mókusfogó Brünhildáról. Ha nem tudtad végignézni, vagy csak újranéznéd, akkor szerencséd van. Mindet eléred itt:
    1. 4. évad 1. rész: http://bit.ly/enms04e01
    2. 4. évad 2. rész: http://bit.ly/enms04e02
    3. 4. évad 3. rész: http://bit.ly/enms04e03
    4. 4. évad 4. rész: http://bit.ly/enms04e04
    5. 4. évad 5. rész: http://bit.ly/enms04e05
    6. 4. évad 6. rész: http://bit.ly/enms04e06
    7. 4. évad 7. rész: http://bit.ly/enms04e07
    8. 4. évad 8. rész: http://bit.ly/enms04e08

És persze köszönhetjük még az élményt a Radar és a Főhős csodás vendégeinek, a Hellowood kreatív workshopjának, az OMSZ előadásának, és még rengeteg mindennek és mindenkinek, akiket most nincs hely felsorolni, de reméljük, hogy ti is legalább annyit töltődtetek az idei Művészetek Völgyéből, mint a Momentán csapata!

Pihenjetek még a nyáron, és ha Momentán-elvonásban szenvedtek, akkor katt a jegyvásárlás oldalra szeptember-októberi jegyekért!