HEKKNI - jótékonysági rendezvény a Halastó Egyesület fennmaradásáért



"Egyesületi célok:
Az Egyesület alapvető célja egy alkotóműhely létrehozása, amelyben lehetőség nyílik arra, hogy a magyarországi amatőr zenei kultúra – különös tekintettel a kóruskultúrára – kortárs szellemiségben gazdagodjon, miközben fontos szerepet szán a régebbi zenei hagyományok ápolásának és újraélesztésének is.
Fő célja, hogy aktív zenei tevékenységre ösztönözze a nem-zenész társadalom tagjait, illetve hogy nyitottá tegye őket a magas színvonalú zenei értékek és gondolatok iránt. Az Egyesület felelősnek tartja magát abban, hogy ezen zenei értékek mind Magyarországon, mind külföldön érvényesülhessenek.
Az Egyesület célja tehát a klasszikus hagyományok ápolása mellett a modern zenei törekvések és irányzatok megismertetése, újszerű módszerek megteremtése, alkalmazása és bemutatása a zene különböző területein, aminek egyik eredménye szándékunk szerint, hogy a kísérletezés és kutatás olyan, a zenén túlmutató területekre is kiterjedjen, mint például a pedagógia, a gyógyterápia, személyiségfejlesztés és közösségre való nevelés. Ennek egyik módszere a kórusimprovizáció, amelynek jelenleg a Halastó Kórus az egyetlen művelője Magyarországon.
Az Egyesület támogatja továbbá a pályakezdő zenészek és zenészhallgatók szakmai fejlődését, lehetőséget teremtve fiatal zeneszerzők darabjainak bemutatásához, gondolataiknak és ötleteiknek kivitelezéséhez és a leendő karvezetők gyakorlati munkájához.
Az Egyesület fontosnak tartja kapcsolatok kiépítését és azok ápolását egyéb hasonló hazai és külföldi szervezetekkel, közösségekkel.
Az Egyesület nonprofit szervezet, ezért e tevékenységeket nem vállalkozási, gazdasági tevékenységként végzi. ..."