Komédiával szerepel a kaposvári társulat a Tháliában

Göttinger Pál rendezésében az Othello Gyulaházán című zenés vígjátékot adja elő a Vidéki Színházak Fesztiválján.

Egy nem létező vidéki színház, a gyulaházi társulat kulisszatitkaiba enged betekintést a kaposvári Csiky Gergely Színház csütörtökön este a budapesti Thália Színházban.

Gádor Béla és Tasnádi István darabjában a nézők megismerhetik, hogy milyen "dilemmák közt billeg" egy vidéki színházigazgató, milyen érvek és ellenérvek sorakoznak fel egy színházi évad műsortervének összeállításakor - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vajon az Othello vagy inkább a Csárdáskirálynő, a Hamlet vagy a Marica grófnő kerüljön be a programba? Shakespeare vagy operett, azaz a "magas művészet" közvetítése, vagy szórakoztatás legyen a cél? - áll a dokumentumban, amely szerint a darab írói "huszárvágással oldották meg a csomót": mindkettő egyszerre, aminek eredménye egy "fergeteges komédia" lett.

A szeptember 7. és 14. között zajló Vidéki Színházak Fesztiválján tizenegy teátrum mutat be egy-egy előadást - nyolc nagyszínpadi és három stúdióprodukciót - a fővárosi közönségnek. Az idén második alkalommal megrendezett fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap 22 millió forintos támogatásával valósul meg.

forrás: Balcsi24/MTI